Månadens gripar maj 2016

Att få intervjua Gripar och ta del av era ryggsäckar är otroligt givande och inspirerande. Så också denna månad då ni får möta föredetta lammuppfödaren och hennes sambo fördetta restaurangägare, Jenny-Ann Sundelöf 49 år och Rickard Lagerström 39 år. Paret träffades för 5 år sedan och är nu gemensamma husägare i Veberöd. Jenny har sedan tidigare äktenskap tre flickor på 15, 14 och 12 år. Rickard har en son på 13 år. Tillsammans har de boxern Boston.

1

Till vardags arbetar Jenny som marknadschef på KLS Ugglarps. Hon är dessutom utbildad agronom. Rickard är egen företagare och tillverkar gravstenar på Henry Anderssons stenhuggeri som han har ägt i tio år. Innan Rickard bestämde sig för detta yrke har han erfarenhet från restaurangbranschen då han varit ägare till en restaurang.
– Det är en hård bransch, kroppen tog väldigt mycket stryk av mitt leverne, säger Rickard.  Man lever onyttigt helt enkel och jag hade en dålig livsstil. Jag insåg att min kropp mådde dåligt så jag sålde restaurangen och bestämde mig för att satsa på kampsport och MMA. Men tyvärr så bröt jag benet och så var det med det, skrattar Rickard. Numer har han lagt handskarna på hyllan och coachar MMA och Thai boxning för barn.

För tre år sedan så fick Rickard diagnosen diabetes typ 1. Jag insåg inte riktigt vilket jobb det är med denna sjukdom.  För två år sedan fick jag ett riktigt uppvaknade när jag började läsa om folk runt omkring mig som faktiskt dog av diabetes.
– Jag fick ångest och insåg att jag också, faktiskt kan dö av denna sjukdom. Så jag tog tag i detta med alla medel. Har nu en fast blodsockermätare och insåg hur viktig träningen är. Jenny har dunderkoll på mig och vet precis hur diabetes påverkar just mig.  Det är de höga värdena som är dåliga, vissa dagar är jag superstark och andra är hemska.
Det händer att Rickard kommer till boxen men inser ganska snabbt att träningen inte kommer fungera.
– Då åker jag hem igen, det går helt enkelt inte. Min träning, insulin och god mat och dryck är det viktigaste för mig!
– Och lite kärlek, inflikar Jenny!

3

Jenny har ett förflutet med att rida galopphästar. Hon har bl.a. varit i USA i fyra år och ridit, då det gäller träning. Utöver det så hade Jenny inte hittat rätt i sin träning, förrän nu. Hon slutade rida och sålde sina hästar då barnen kom och när tredje barnet fötts så köpte jag 300 tackor berättar Jenny.
– Jag hade gjort karriär, jobbat mycket och ville något helt annat. Jag arrenderade mark utanför Blentarp och detta blev en kravproduktion med lamm där jag sålde både kött och skinn.
Jenny blev ganska snart uppringd av Ugglarp där hon började arbeta på timmar. Detta ledde till mer jobb och så småningom sålde Jenny sitt företag och började arbeta heltid på Ugglarp.

Paret möttes för fem år sedan. De försöker ta ut all njutning av livet. De älskar att träna, äta god mat och dricka fina viner. Varannan vecka är det full fokus på barnen och varannan vecka har de tid åt sig själva. Förutom sitt gemensamma hus har paret en lägenhet i Malmö de utnyttjar vid diverse tillfällen.

2

Det var Rickard som blev indragen i Gripensläktet först av Lina och Martin. Detta var redan på Borgmästargården och Rickard minns sitt första pass.
– Vi sprang och så var det pullups.
En av tjejerna satt och smålog åt Rickard för att hans pullups var för honom något övermäktiga.
– Men jag är tjurskallig och gav mig inte trots att det var hemskt. När boxen flyttade till Flygaregatan så körde jag mest morgonpassen med Sava och Croon.
Det enda han pratade om hemma var om att Jenny skulle följa med. Men Jenny tyckte mest det lät korkat med handstand push-ups…
– Jag blev idiotförklarad säger Rickard och skrattar.
Men såklart var Jenny tvungen att testa.
– Jag var på ett intropass med Marco och tyckte det var så jäkla kul! Det var detta jag letat efter, något där man kör helt slut på sig och bygger upp sin muskulatur. Bygga muskler är bra när man opererat båda axlarna och ett diskbrock.
Jenny har på två år gått upp 7 kg i endast muskelmassa.
– Visst är det fantastsikt att man trots sin ålder fortsätter utvecklas och bygger styrka och muskler.

Vad har ni för mål med CrossFit?
– Att må bra, säger Jenny. Jag har ju blivit starkare och bättre och under Open-wodarna 2015/16 är det en stor utveckling. Jag vill behärska RX i det mesta och bli ännu starkare såklart.

Rickards mål är att bli äldre med tanke på hur jag plågat min kropp under så många år.
– Jag tränar för att kunna orka med det tunga på jobbet, vara funktionell primärt för min diabetes.
Rickard vill gärna tävla mer.
– Jag minns min första tävling i Halmstad. Jag hade ingen plats i tävlingen men en kille halkade på en isfläck utanför arenan och skadade sig. Jag fick hans plats. Vi har en hel hög från Gripen som tävlade för fösta gången då. Jag minns att Erdal Ilazovski var så fruktansvärt nervös. Eftersom jag har erfarenhet från MMA så svarade jag: Vad ska hända Erdal? Du kommer i alla fall inte få på käften!

Tre ord för att beskriva Gripen!

Välkomnande, svettigt på ett positivt sätt, utmanande.

4

Vad är era styrkor i CrossFit?
– Min är uthållighet, svarar Jenny. Jag hittar min pase/balansen och sedan kör jag tills det är slut.
– Och min är styrkelyften som marklyft och backsquat, svarar Rickad.

Svagheter i CF?
– Rörlighet i axlar säger Jenny vilket gör oh-squat lite tuffare. Jag måste bli mer explosiv och få till toes2bar.
– Allt teknisk är min svaghet, säger Rickard.  För inte allt för länge sedan satte Rickard sin första bar muscle up, vilket förvånade honom mer än någon av oss andra som bevittnade detta.

Varför ska man träna på Gripen?
Det finns inga krav att vara något man inte är/vill vara. Man får vara den man är och accepteras för det. Alla tränar ihop, man utvecklas och det är roligt. Det är så härligt för alla snackar med alla, alla peppar alla, alla hjälper alla och man träffar så roliga människor.

Paret gillar veckans IDDI och om det hade fått bestämma en favorit-wod, team, så skulle den se ut som följer:

Vartannat varv i 50 varv av:

5
 • 1 repklättring
 • 2 handstandpusups
 • 3 marklyft
 • 4 pullups

Vårt CrossFit-namn i dessa team-woddar är ”slaktaren och döden” skrattar paret, eller om ni ska döpa en wod efter oss ; )

10 snabba:

Thruster/börpii

Löp/rodd

Sommar/vinter

Träningskläder/jeans

Magnesium/ej magnesium

Lång/kort wod – inte lång, utan låååååång skrattar Jenny!

Fredagsfys/fredagsmys Självklart båda
Vin/Vatten

Lyftarskor/ej lyftaskor

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram