Månadens Gripar april 2017

Att vara tacksam för det man har brukar mest låta som en klyscha, många säger det men det är tomma ord. Vi har en familj i boxen som verkligen menar varenda stavelse i dessa ord, tacksamhet över att finnas här och nu. Tillsammans…

Jimmy och Jessica Rosenquist började hos oss november 2015 efter visst påtryck av Jessica själv och Pierre (medlem i boxen), som är Jimmys barndomsvän.

– Det enda han talade om var CrossFit så vi tänkte, kan han så kan vi!

Sagt och gjort, paret och Pierres fru Anna (Jessicas barndomsvän och medlem i boxen) var med på en introkurs med Danne oktober 2015.

– Det var nervöst första gången, tufft, men väldigt roligt. Jag hade ont överallt dagen efter, säger Jessica som fick gå baklänges ner för trapporna, men det var ju så gött. Då paret börjat träna hos oss så inspirerade detta parets tre barn, Ebba 9 år, Alma 12 år och Hanna 14 år. De två yngsta fick vänta tills det fanns plats vilket tog en termin. Men nu är hela familjen i boxen. Deras veckoschema läggs efter träning, mat och sömn. Läxor och annat kommer i andra hand skrattar paret.

Jimmy och Jessica har idag varsitt tre-års kort.

 – Det är fantastiskt då vi med en gång kände oss sedda och bekräftade. Jag minns första gången Rost skrek ”Kom igen Jessica”! Va? Kan han mitt namn, vet han vem jag är? Det är en oslagbar känsla att bli sedd, säger Jessica.

Till vardags arbetar Jimmy som projektledare inom området fiber och Jessica arbetar på förskola men känner väl att det dags att söka något nytt.

Vad är din styrka Jimmy?

– Att våga prova, utmana mig.

Svaghet?

– Min kondition, utan tvekan.

Jessicas styrka?

– Att vara snygg säger Jimmy och ler medan Jessica skrattar och säger att det är kroppsövningar. Sedan är det faktiskt så att jag är med på de uppvärmningar där vi har lekar, jag avskyr det, men nu gör jag det och det är ok. Min svaghet är också konditionen och att jag inte är så stark. Som jag alltid gör då jag hör dessa kommentarer så frågar jag Jessica om hon är starkare än då hon startade i boxen?

– Såklart, säger Jessica.

– Jag märker en stor skillnad säger Jimmy, såväl i styrka som att det faktiskt syns på min kropp, mina axlar är rakare och jag har en rakare, stoltare hållning.

Mål med CF?

Livskvalité! Välbefinnande! Ha roligt och göra detta med familjen. Vi vill träna, äta bra och må bra.

Livskvalité är verkligen något som ligger paret varmt om hjärtat. 2013 blev Jimmy träffad av blixten genom höger arm och ut genom skorna så att sulorna smälte. Barnen bevittnade detta och vi alla kan bara föreställa oss hur fruktansvärt detta måste varit. Barnen är än idag livrädda för åskan.

– Jag är tacksam att det inte var vänster sida där hjärtat sitter, för då hade jag inte varit här idag. Jimmy har inga synliga men efter detta, men såklart finns det i minnet.
– Numera kallas jag för Blixten på innebandyn, men det är inte för att jag är snabb…

Efter detta så fortsatte Jimmy att arbeta och han arbetade allt för mycket, så mycket att hans hjärta sa ifrån. 2014 fick Jimmy 5 hjärtstopp inom loppet av en timme! Tyvärr bevittande familjen även detta trauma. Han blev igångsatt med elektriska impulser på sjukhuset och hade en pacemaker utanpå kroppen i tre dagar för att sedan fått den inopererad den fjärde dagen. Och där sitter den än.

– Nu när jag blivit mer tränad så syns den tydligare, men det stör mig inte så mycket, säger Jimmy. Såklart har jag många hjärnspöken… Tänk om….

Det visade sig att Jimmy även har en hjärtsjukdom som heter LQTS vilket tyvärr visat sig att den mellersta dottern, Alma, också har. Båda två medicinerar för detta och det håller pulsen nere vilket jag känner av säger Jimmy. Jag får liksom inte in luft, jag får inte heller ta ut mig helt, max 80 % säger läkarna. Vi skrattar lite åt det för vi kan ju konstatera att Jimmys 80 % förmodligen är någon annan individs 250 %. Oavsett vilken ryggsäck man har, så kan man alltid hitta sin egen nivå i boxen.

Tre ord för att beskriva Gripen?

Värme – Variation – Vänlighet

Varför ska man träna CF?

– Man mår ju så bra. Det utvecklar en, det ger en variation, en bredd. När folk frågar varför vi tränar just på Gripen, det ligger ju en bit bort från oss så är svaret enkelt

– En gång en Grip, alltid en Grip, och tänk så många nya vänner vi lärt känna, fantastiskt!

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram