Månadens gripar april 2016

På Gripen finns det många varianter av familjer. En av dessa familjer består av mamma, pappa och fyra söner. Dagarna fylls av skola, jobb, laga mat och att alla ska hinna med sin träning.

– Det viktigaste för mig är att vi alla mår bra och att alla får mat och blir pussade godnatt säger Maha.

mahajonas1

Möt familjen Melander, månadens Gripar april.

Som sagt denna familj består av mamma Maha 36 år, lärare i Danmark, Jonas 46 år, byggnadskonstruktör i Danmark. Tillsammans har de fyra barn mellan 3-14 år.

Maha var den som hittade Gripen först för ca tre år sedan.

– Jag blev hitdragen med en kompis. Jag tyckte inte det var så kul men beslöt mig för att köpa ett månadskort och ge det en chans.

– När jag kom till boxen nästkommande gång så såg jag en kvinna som stod och lyfte vikter. Jag tycket det såg så coolt och tufft ut och bestämde mig för att bli som dig (Anna Roslund) säger Maha och skrattar.
Och på den vägen är det. Jonas blev efter ett tag hittvingad av Maha. Han har en bakgrund från taekwondo och var van vid den
strukturen. Likaså tyckte Jonas det var trist.

– Jag kände inte att jag ville tillbaka men som sagt jag är ju gift med Maha och då gör man son hon säger. Jag köpte också ett kort och ångrar det verkligen inte. Jag tyckte det var så tradigt med all denna teknik, det hände inget i lyften, jag blev inte trött. Då jag tränade taekwondo så var det inte så mycket teknik, man körde tills man var helt slut. På Crossfiten blev jag inte ens trött.

mahajonas3

– Fast nu älskar jag det! Joans ökade sitt PR i clean nu i veckan från 72,5 kg till 85 kg. Detta innebär att Jonas cleanar 130% kroppsvikt!

Båda försöker träna 4-5 gånger i veckan och de försöker att träna ihopa så ofta det går.

– ibland sitter vi i soffan hemma efter att barnen lagt sig och undrade vad som hände, skrattar de båda. Livet går i 190 knyck men alla får sina behov tillfredsställda och det är precis så vi vill ha det.

– Det viktigaste är att barnen får sin träning, sedan kommer vi.

– För oss är det också viktigt att visa barnen att man är aktiv som vuxen, säger Maha. Jag har alltid tränat och har en bakgrund som simmare. Att röra sig är ett måste i vår familj.

Skulle ni rekommendera cf till andra icke invigda?

– Absolut! Man tränar hela kroppen, det är allsidigt och att man tävlar mot sig själv hela tiden.

– Man sätter sig själv först, sätter upp sina egna mål, ingen annan har med att göra vad jag ska eller vill.

– Mår man dåligt så är inte ”utseende-fitness” något att rekommendera men inom CF så uppnår alla något, man sätter sina mål. Man blir utmanad på sin egen nivå.

– På taekwondon skulle alla göra samma sak, här skalar alla så att det individanpassas, men alla får den bästa träningen för sin kropp. CF är anpassad för individen.

Drömwod?

mahajonas4

Jag skulle älska en wod med marklyft, boxhopp och pushups säger Maha. Min dröm är att alltid kunna köra rx, säger Jonas. Jag kan tycka att det ibland är irriterande att det står rx på tavlan! Står det 32 kg som rx på kettlebells så är det ju för fasiken min kroppsvikt skrattar Jonas.

– Men, jag älskar Cavemanpassen….

Har ni mål i CF?

Mitt är att alltid slå mina personliga rekord att hela tiden fortsätta bli bättre, säger Maha. Jag vill kunna köra pull-ups obehindrat i wodarna, vill kunna MU, jag vill må bra och känna mig stark. Jag vill inte att min kropp ska vara svag eller att den ska knäcka mig. Jonas mål är att må bra.

 

Beskriv Gripen med tre ord!

Professionella, ”öppet hjärta”, det finns inga fördommar, man möter folk som man själv är , man behöver inte vara något man inte är, alla har ett lika värde! Gripen är ett ställe där man kan glömma allt och fokusera på sig själv!

– Det är ett ”pauserum”, säger Jonas.

10 snabba

Magnesium/ej magnesium . Överallt ska det finnas. Jonas ritade alltid en glad gubbe på golvet med magnesium förr, för att markera sin närvaro.

Lång/kort wod. – Den ska vara tuff, säger paret

Fredagsfys/fredagsmys. Nä fy fan inget mys vi har redan så många barn, skrattar de båda.

Lyftarskor/ej lyftaskor

Vin/Vatten. Mycket vin

Morgonträning/Kvällsträning

Träningskläder/jeans

Sommar/ vinter

Löp Jonas/rodd Maha

Thruster eller börpii

Tävla?

Båda har tävlat i sommarspelen och tyckte det var kul. Dock så vill Maha tävla utanför boxen, medan Jonas inte har det behovet.

– Problemet är att jag är en sådan dålig förlorare så jag måste jobba på det först

Svagheter?

– Min är allt säger Jonas! Det är ju därför jag kommer hit!

– Min är om någon tafsar på min man skrattar Maha, och OH-squat

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram