Månadens Grip

Gripen CrossFits coacher – Fredrik och Khalil

Dags att känna på pulsen på två andra mycket duktiga och härliga coacher, nämligen Fredrik och Khalil

Fredrik Ericsson är 39 år arbetar på VA-Syd på driftenheten. Han har enligt sig själv en underbar fru som vi alla känner, Lorena och deras gemensamma barn Cristian och Nicol.

Fredrik fann gripen när Dennis ringde och berättade att han, Danne och Johannes skulle öppna ett CrossFit-gym tillsammans. De hade köpt grejer i Stockholm och undrade om jag kunde hjälpa dom att få ner det till Malmö. När de hade fått allt på plats så var det såklart dax att testa. Jag förstod inte riktigt vad CrossFit var, men tyckte att det verkade vara något som passade mig, och det var det. Jag var såld direkt efter mitt första pass, kommer tyvärr inte ihåg vad det var, men jag älskade det.

Varför coach?

Att få chansen att bli coach var kul då jag fick möjlighet att vägleda och motivera medlemmarna i vad än deras mål är.

Varför Gripen?

Man ska träna här för att gripen är bäst helt enkelt! Mitt mål med min egen träning för tillfället är att må bra. Tips från mig är att man ska ha kul i sin träning och vara klok. Alla är delaktiga till att göra Gripen till vad den är idag.

10 snabba:

 • Vatten
 • Burpees
 • Rodd
 • Sommar
 • Kalk
 • Morgon och Kvällsträning
 • Fredagsfys
 • Lång wod
 • Lyftarskor

Coach Khalil Wahid är 33 år, lärare, är nygift och snart pappa till en dotter.

Under våren 2011 strax efter att Gripen hade öppnat sina portar på Borgmästargården hittade Khalil dit. Marco drog med mig och Marly, och vid den tiden spelade jag fotboll och kände att jag var rätt så bra tränad.

Men det skulle jag få äta upp.

Minns du din första wod?

Ja, den var med Danne som coach samt nyblivna mamma Linda Gustafsson som höll i lite rörlighet som uppvärmning medans Danne var barnvakt åt då, väldigt liten Bella.

5 varv: 800m löp 50 SDHP 50 Burpees och 50 squats tror jag de var. Jag vet inte vad RX  vikt det var på KB men jag fick bara ha en 8 kg och de räckte mer än väl. Jag och Marly fick hoppa av efter 3 varv av 5. Tre dagar senare hade vi match mot just Marcos lag och jag kunde knappt röra på mig. Fick nog priset som matchens sämsta spelare efter att ha orsakat straff och var helt delaktig i två baklängesmål till. Undra om Marco gjorde detta medvetet…

Varför Coach?

Det var inte självklart första gången jag blev tillfrågad. Jag kände att jag inte behärskade så många moment inom CrossFiten och då ville jag inte stå där och coacha andra när jag själv behövde hjälp.

Men när jag väl kända mig säker och kunde utöva alla moment någorlunda bra så var de en självklarhet att coacha. Känslan att stå där och hjälpa till när någon sätter ett PR eller att man för första gången står på händer mot en vägg är riktigt grymt. Bara att få känna mig delaktig i någon annans utveckling gör mig lika glad som medlemmen själv när de utvecklas. 

Varför ska man träna hos oss?

Gemenskapen, glädjen och möjligheterna. De är svårt att tillfredsställa allas behov och önskemål, men vi försöker verkligen göra det.  

Egna mål med CF?

Att ständigt utvecklas och bli så bra jag kan bli. 

Tips från Khalil till våra medlemmar:

– Ha kul, träningen ska vara något man tycker är roligt. 

Vad gör Gripen till den Box den idag är enligt dig?

Helt klart medlemmarna. De gör att jag vill coacha. Speciellt våra medlemmar som varit med ett tag. Hur de välkomnar nya medlemmar. De förtjänar att lyftas fram. Jag coachar oftast när de är teampass. Jag ser hur de tar hand om de nya och lägger ner tid av sin träning för att hjälpa andra och ge tips när jag inte hinner med. Det finns några som varit med sedan starten på Borgmästargården och några som började precis när Gripen öppnade på Bulltofta. Utan dem så hade inte vår box varit som den är idag. 

10 snabba:   

 • Vatten
 • Thruster
 • Rodd
 • Sommar
 • Kalk
 • Kväll
 • Fys sen mys
 • Lång
 • Ej lyftarskor

Månadens Gripar april 2017

Att vara tacksam för det man har brukar mest låta som en klyscha, många säger det men det är tomma ord. Vi har en familj i boxen som verkligen menar varenda stavelse i dessa ord, tacksamhet över att finnas här och nu. Tillsammans…

Jimmy och Jessica Rosenquist började hos oss november 2015 efter visst påtryck av Jessica själv och Pierre (medlem i boxen), som är Jimmys barndomsvän.

Läs mer

Månadens grip mars 2017

Mars månads Grip fick veta av sin läkare att han absolut inte skulle träna CrossFit. Som väl var fick Daniel Thysell honom att endast frysa sitt medlemskap och återkomma, vilket han gjorde. Möt Niklas Nilsson, 31 år från Malmö.

Till vardags arbetar Niklas med ungdomar med funktionsvariation inom området stöd och aktivering. Han har en idrottsbakgrund från fotbollen, men då hans val av arbete satte stopp för kontinuerlig träning så fick det bli något annat.

Att han hamnade på Gripen var tack vare Christian Nilsson, också en medlem hos oss. De var vid tiden arbetskamrater och Niklas följde med på ett pass precis i skiftet mellan gamla och nya boxen.

Läs mer

Månadens Grip januari 2017


Månadens Grip januari har utmärkt sig med nomineringen ”
En riktigt färggrann krigare som alltid är glad och positiv som kämpar utifrån sina egna förutsättningar på bästa möjliga vis. Alltså en bra ambassadör för Gripen Crossfit!” Hon är inte bara färgglad inombords utan även utanpå då hennes hårfärg är ständigt varierande, möt Anneli Lönnebacke 47 år. 

Läs mer

Månadens grip september 2016


Första gången jag mötte månadens Grip var under en wod coachad av mig. Jag räckte artigt fram handen, presenterade mig och fick till svar, – Vi har träffats! Jag började snabbt leta i mitt kartotek av ansikten som passerat i mitt liv. Det visade sig att han varit en av min lärare under min lärarutbildning. Så cirkeln är sluten, payback time, nu var han under my command! The running bearded man, Mikael Björk månadens Grip september. Läs mer

Månadens gripar maj 2016

Att få intervjua Gripar och ta del av era ryggsäckar är otroligt givande och inspirerande. Så också denna månad då ni får möta föredetta lammuppfödaren och hennes sambo fördetta restaurangägare, Jenny-Ann Sundelöf 49 år och Rickard Lagerström 39 år. Paret träffades för 5 år sedan och är nu gemensamma husägare i Veberöd. Jenny har sedan tidigare äktenskap tre flickor på 15, 14 och 12 år. Rickard har en son på 13 år. Tillsammans har de boxern Boston. Läs mer

Månadens grip februari 2016

Att månadens Grip februari, vågade sig tillbaka efter en kommentar för många år sedan av en coach med en gigantisk ”snorbroms” i fejan, ska vi vara glada för. Vår allas Janne Johansson 48 år från Malmö.

Janne tränade för många år sedan tillsammans med sin sambo Jessica på Friskis och svettis. De trivdes bra men ville ha något mer, något som de inte kunde få av den träningsformen. De visste att Pernilla Nilsson hade provat CrossFit på Gripen och såg hennes utveckling samt andra vänner som tränade i en annan box. Janne ville ha något mer utav sin träning, ville se en progression så han tog Jessica under armen och inträdde Gripen. Det var med viss oro av att inte klara av det, men paret köpte varsitt 10-kort.

Läs mer

Månadens grip januari 2016

Månadens Grip januari 2016 insåg för några år sedan när hon drabbats av utmattningssyndrom att hennes dåvarande träningsform tog mer energi än den gav.
– Jag var tvungen att ta tag i det, göra något annat. Det blev ett uppvaknande när jag blev ordinerad medicin och vila.
– Jag? Vila? – säger Karin Boras! Jag ska inte vila, jag ska bli frisk!

Läs mer

Månadens Grip december 2015

”En väldigt ödmjuk person som slaviskt kör dagens WOD och gör väldigt stora framsteg”!

Årets sista månads-Grip 2015 är Madeleine Bojsen, 29 år bosatt i Malmö.

Till vardags arbetar Madde, som hon kallas, på Scandinavian Cosmetics som produktchef. Lever tillsammans med sin sambo i Slottstaden. Madde försöker få hit honom men än så länge är det korpen-fotboll och gymmet som hägrar.
– Det hade ju varit roligt träna tillsammans.

Läs mer

Månadens Grip september 2015

Hennes vänner tjatade och tjatade och till sist gav hon vika. Hon testade ett pass och är nu en av Gripens många 3-årsmedlammar, Paola Whittle, 41 år från Malmö.
– Jag är ju storasyster åt Marco (coach på Gripen) och umgås med familjen Ericsson (coacherna Lorena och Fredrik) och
Marly bl.a så efter x antal fester med burpees och squat insåg jag att jag måste testa för att få tyst på dem. När sedan Mikaela (kids coach) meddelade mig om sommarkoret 2014, så slog jag till. Jag hade inga planer för sommaren och mitt liv var just då ganska tufft så jag ville ge det en chans. Dessutom var det tre månader till min 40-års dag så det var dags med en förändring. Kanske kunde jag hitta kärleken på Gripen?

Läs mer

Månadens Grip augusti 2015

“Han är inte bara en av Gripens varmaste och största glädjespridare, utan också en herre som krigar på efter egna förutsättningar och börjar få stora resultat av sin träning.”

Ahahahaha, jaja, så lät det inte för ett tag sedan skrattar månadens Grip, Darko Marasovic 36 år från Malmö.

– Jag glömmer aldrig när jag innan en WOD frågade Danne varför jag aldrig får denna åtråvärda titel, månadens Grip? Då svarar Danne:
– För att du utvecklas absolut ingenting! Men jag vet att det är med glimten i ögat, alltid kärlek och glädje säger Darko. Fast frågan är vad jag nu ska gnälla om när jag äntligen blivit utvald?

Läs mer

Månadens Grip Juli 2015

– Jag bryr mig inte om personen bredvid är bättre än jag! Det är helt ok, jag kör mitt race, vill vara bäst för mig, komma så långt som jag kan komma.
Ord från en stolt Grip, Patrik Drevestedt, 38 år från Malmö. Patrik tränade i en annan box i Malmö men kände att det var dags att byta och fann Gripen på nätet.
– Jag gick på ett prova-på-pass, trots att jag tränat CF tidigare, och jag kände direkt att detta var ett bra ställe.
Så sedan december 2013 är Patrik en sann Grip.
– Jag gillar stilen på Gripen, ingen bullshit utan rakt på sak men alltid med respekt!

Läs mer

Månadens Grip Juni 2015

Första prova-på-passet med Johannes Gustavsson var en succé.
– Det kändes så jäkla bra, man blev så varmt välkomnad, jag var fast direkt! Ord från Emilia Svanbrink, 47 år från Malmö, juni-månads Grip.

Då Emilia var yngre så var det friidrott som gällde.
– Jag startade ganska sent i livet, jag var 14 och höll på tills jag var 20 år. Efter det ligger många år av aerobicpass.
– Jag gillar puls och variation och att kämpa i grupp, ensamträning är inte min grej. Att tävla mot sig själv tillsammans med andra är det ultimata, det som CF ger mig.

Läs mer

Månadens Grip maj 2015

Han ser sur ut! Arg ut! Han skriker, gnäller och svär men vi alla håller honom så kär. Maj månads Grip, Kim Persson 42 år från Bara.

Kim tränar 4-5 gånger varje vecka och om ni inte vet vem det är så gör han alltid entré på Gripen med sin mobil fäst vid örat. Vad detta handlar om är Kims jobb, han arbetar som alkohol- och drogterapeut . Ett yrke där han har egen erfarenhet av att vara på andra sidan. Kim har ett förflutet av tung kriminalitet och droger sedan tonåren. Efter att ha blivit fri från detta (13 år) så var det människor i Kims omgivning som menade att hans personlighet skulle passa till att hjälpa andra i denna situation.

Läs mer

Månadens Grip april 2015

Då jag klev in i boxen kände jag direkt att här, här finns glädjen och värmen. Möt tvåbarnspappan vars barn ber honom att sluta och leka så de kan få gå och lägga sig, Maxi Ferreira 33 år från Malmö.

Maxi har alltid tränat och boxning och brottning har varit hans främsta sport sedan 14-års ålder. Men efter 18 år av denna träningsform kände Maxi att det började ta ut sin rätt, kroppen sa ifrån. Men i takt med att barnen växte upp så blev det självklart att Maxi ville vara en aktiv pappa, orka med sina barn, vara en förebild.

Läs mer

Månadens Grip januari 2015

Med ett ständigt leende på sina läppar, ett skratt som smittar av sig, ett pannben av stål, kallad hurtigbulle på jobb, tillhör 06:15 gänget, välsvarvade armar som hennes bror avundas och med coach Dennis ord ekandes i sina öron ångar hon på 4 – 5 pass i veckan. Möt en av Hyresgästföreningens förhandlare, 31 årig Malmöbon Karolina Petrovski vår allas, Kicki.

Läs mer

Månadens grip september 2014

Hon är Gripens egen solstråle, har lättat 15 kg och gjort en resa som heter duga. 

Möt månadens grip september. 

Hur hittar man tillbaka till en schyst dagsform efter en tuff graviditet – när man är nybliven ensamstående med två barn? 
– Det har varit ett tufft år, säger Pamela Salinas Alvarado. 
– Jag har fått kämpa så mycket med livet runt. Att som ensamstående tvåbarnsmamma bli varslad är inte så kul men jag gav inte upp. 

Läs mer

Månadens grip augusti 2014


Han stod överst på prispallen i Gripens sommarspel, är aldrig nöjd men evigt tacksam. Möt månadens grip augusti!

Till skillnad från många andra började Zaid Eljelali med CrossFit innan han kom till Gripen. Med sin bakgrund som boxare passade det tävlingsmässiga upplägget perfekt. 

– Jag visste vad CrossFit var och blev helt kär i sporten. Du kan aldrig bli riktigt bra på CrossFit men du kan alltid bli bättre. Du tröttnar inte utan fortsätter sträva.

Läs mer

Månadens grip april 2014

Tjugotvå år av hans liv gick till hockeyn. Men efter att han la skridskorna på hyllan blev det Friskis ”Där jag drog i snören och var en gymråtta som inte visste vad jag gjorde”. Möt månadens grip – doldisen som just klivit upp i rampljuset. Det var strax efter Gripens flytt till de nuvarande lokalerna på Bulltofta som Johan Lundell gick på ett prova på-pass. Och fick blodad tand!

Månadens Grip – mars 2013

Två VM-guld, ett flertal medaljer av blandade valörer och dessutom ett nordiskt mästarbälte som proffs. Fightern Lina Länsbergs meritlista inom muay thai eller thaiboxning som det också kallas, är lång, imponerande och har bara förbättrats sen hon började träna på Gripen CrossFit för knappt ett år sedan.
– Numera har jag en kroppskontroll jag inte haft innan. Bättre stabilitet och ökad rörlighet.

Läs mer

Månadens Grip – februari 2013

Du har säkert sett honom träna – Mats Pettersson, 53 – Gripens första månadens Grip. Lommabon började sitt CrossFitliv hos Gripen i maj 2012, och har gjort stora framsteg. 33 år som truckförare och lastbilschaufför hade satt sina spår – men idag är han fräschare i kroppen än på många år, och ser till och med yngre ut i ansiktet än då för åtta månader sen.

Läs mer

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram