Månadens grip september 2014

Hon är Gripens egen solstråle, har lättat 15 kg och gjort en resa som heter duga. 

Möt månadens grip september. 

Hur hittar man tillbaka till en schyst dagsform efter en tuff graviditet – när man är nybliven ensamstående med två barn? 
– Det har varit ett tufft år, säger Pamela Salinas Alvarado. 
– Jag har fått kämpa så mycket med livet runt. Att som ensamstående tvåbarnsmamma bli varslad är inte så kul men jag gav inte upp. 

Pamela1

Istället har besöken på Gripen blivit ventilen i tillvaron. 
– Jag har inte känt en enda gång att jag inte orkar gå dit. Istället blir jag irriterad om något dyker upp så jag inte kan ta mig dit som jag tänkt.

Stärkande citat som “you never know how strong you are until being strong is the only choice you have” och “inga ursäkter” finns med i bakhuvudet så gott som dagligen. Och trots utmaningarna i vardagen har hon tränat minst tre pass i veckan hos Gripen CrossFit och skärpt sina matvanor. Idag väger hon 15 kilo mindre och mår bättre än någonsin. 

Egentligen började Pamela träna hos Gripen CrossFit redan på Borgmästargården, tillsammans med sin syster Lorena. Men sen kom graviditeten och träningen fick stå åt sidan. Så föddes Leah, och en fem sex månader därefter kände hon att det var dags. 
– Det blev en start på ett nytt liv. Jag var skör efter graviditeten, hade ju haft foglossning och så men redan första gången fick jag hjälp av Anders (Håkansson). Han är mycket kunnig och har guidat mig genom hur jag skulle träna och vad jag inte skulle göra. Han har koll och det känns tryggt. 

Idag känns hennes kropp helt annorlunda än tidigare. Hållningen är bättre, hon sover bra och känner sig pigg. Och har fått ett nytt jobb. 
– Jag är jättestark. Jag orkar bära min dotter, bära hem kassar – man blir så mycket starkare med CrossFiten. Men jag är inte färdig med mitt mål än. Jag vill bli bättre på CrossFit. 

Hon har lärt sig älska wallballs och tycker att burpees inte är så farligt längre. 
– Jag älskar allting som har med kettlebells att göra. Jag gillar puls – kanske bara för att jag orkar nu. Men dessa doubleunders… Jag klarar bara två i taget! Och självklart pullups är den största utmaningen. 

Hon kan inte tänka sig att leva på något annat sätt idag. 
– Kicken man får efteråt ger mig så mycket, jag är lycklig efter träningen. Det ger mig energi och vardagsglädje med mina barn.

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram