Månadens grip november 2016

”Första kontakten med Gripen och CrossFit var under Malmöfestivalen 2014. Hon såg då Mose som stod och drog i två gigantiska kettlebells och tänkte:

– Eller hur, det där ser helt livsfarligt ut!” Ett år och 3 månader senare trädde hon in i vår box, månadens Grip november, Anna Nilsson.

anna2

– Min man Pierre var också med då vi såg Gripen första gången där under Malmöfestivalen. Detta är då 2 år och 40 kg sen. Pierre hade hört talas om Gripen, blev nyfiken och började direkt. Jag tyckte att han var knäpp som utsatte sig för den där galenskapen. Redan efter ett par pass började tugget. Han pratade CrossFit hela tiden! Boxen hit och wodden dit. Vad pratade han om? Det lät som en sekt. Fast jag mer eller mindre alltid tränat så var CF utanför min comfort zone. 

Tiden gick, men sen kom en av Annas bästa väninnor med en snilleblixt att gå på vår introkurs med start den 14/11-2015.
– Det kommer jag aldrig att klara, var min första tanke. Samtidigt var jag redo, redo för en drastisk förändring så jag anmälde mig. Jag hade ju sett vilka resultat min man fått. Jessica och Pierres tjatande lönade sig, så tack till er båda för det.

Ännu en stor anledning att Anna bestämde sig var att hon ville visa sina barn hur viktigt det är med rätt kost och träning.

– Träningen ska vara en naturlig del av vardagen. Jag pushade dem att äta rätt och träna men gjorde det inte själv, och det kan ju vem som helst räkna ut hur bra det blir!

– Min äldsta dotter är 9 år och redan nu märks det tydligt hur kroppsfixerat vårt samhälle är, och det finns redan orimliga krav och en skev bild av verkligheten. Så sagt och gjort, träning och bra kost blev familjens vardag. Detta för att bli starka, hålla sig friska och orka mer.

– Nu kan jag ju leka med mina barn och vara aktiv med dem igen på ett helt annat sätt och de märker stor skillnad. Idag är hela familjen medlemmar på Gripen.

Kommer du ihåg ditt första pass?

– Absolut! Veckan efter första intropasset frågade Danne gruppen om vi hade tränat i veckan som gått? Det blev ett enhälligt nej från gruppen på den frågan, och mitt svar om varför var enkelt. Jag kunde inte gå överhuvudtaget. Jag satt på rumpan och gled ner för trappan hemma för mina ben bar mig inte. Ett par dagar senare kunde jag börja backa ner i alla fall.  

– Jag har aldrig i hela mitt liv haft sådan träningsvärk. Men Dannes ”tough love” och härliga fighting spirit smittade av sig och jag var snabbt fast. 

– Mitt första intropass kunde jag inte göra en burpee som liknade något, och att hoppa upp på en låda var otänkbart och jag kunde absolut inte lyfta mer än skivstången. Men konceptet att du endast tävlar mot dig själv är något som tilltalar Anna, och det förmedlar vi tydligt på Gripen menar hon. -Tänk att så hård träning dessutom kunde vara kul. Det enda jag ångrar är att jag inte hittade detta ställe några år tidigare. Så är man bara beredd på lite blåsor, blåmärke och ett helsikes massa träningsvärk så går det vägen är så värt det.

Varför ska man träna på Gripen? 

Hjärtat, coacherna, utmaningen, stämningen. Proffsiga underbara coacher som pushar, hjälper och ger alla rätt förutsättningar att hitta sin nivå oavsett hur vältränad eller otränad du är. Gripen passar alla!

 Har du några mål med CF?

Att kunna göra en enda jädra pullup utan skalning. Annars egentligen bara att bli starkare och mer uthållig. Jag började på minus 50 i kapacitet och nu ligger jag väl på noll så jag har en bit kvar. När träningsorken tryter peppar jag mig själv att gå iväg och i alla fall göra något för; ”No matter how slow you go, you´re still lapping everyone on the couch!

10 snabba

Thruster/börpii

Löp/rodd

Sommar/vinter

Träningskläder/jeans

Magnesium/ej magnesium

Lång/kort wod

Fredagsfys/fredagsmys – fredagswoden är helt galen….

Vin/vatten

Lyftarskor/ej lyftarskor

Morgonträning/kvällsträning

Efter denna intervju så funderar jag på vad Anna sagt. ”Att kunna göra en enda pullup”. Min tanke är att med den styrka du har att ha gått ner 40 kg i vikt, varav 20 kg sedan du startade med CF för nästan exakt ett år sedan så är en pullup inget.

anna1
anna2
 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram