Månadens Grip – november 2013

Han är en av Gripens grundpelare, är stark som en björn och lyssnar bara på Dennis. Möt månadens grip november

ea8d2ff4-4d09-11e3-a6d4-001c1401551c_f

– Gripen är en bra box, lokalen är bra, lätt den bästa i Sverige, kanske Europa, säger Kushtrim ”Bushi” Rugova.

Ändå tycker han inte att det riktigt är samma sak som när allt började på Borgmästargården. Bushi har nämligen varit med sedan början – ända sen Danne berättade om sin företagsidé på brandstationen i centrum 2009 – crossfit.

– Jag tänkte: Vilken jävla pajas, för jag trodde att han menade crosstrainers.

Han har grunden i fotboll och brottning. Men efter år av traditionell styrketräning började det bli lite tråkigt.

– Mitt mål var ju att se bra ut. Det är sant, varför ska jag ljuga? Ser man bra ut mår man bra. Och så jobbar jag som brandman och måste hålla en bra fysisk form. Man väljer själv hur ens livsstil ska se ut, min livsstil är träning.

– Men jag tröttnade på styrketräning och skrev det till Dennis på Facebook, och då hade de just öppnat Gripen på Borgmästargården – precis där jag bor.

Done deal. Bushi kom ner till boxen och testade crossfit för första gången.

– Första wodden var death by push jerk och death by pullups. Jag älskade det. Jag sa direkt: Jag får köpa årskort.

– Crossfit är den bästa träningsformen. Du blir duktig snabbt, men det finns alltid någonting att träna på. Jag kör mycket lyft och styrka – tyngdlyftningen är en viktig del i crossfiten och du får mycket gratis i det övriga.

– Danne och dom tror att jag fortfarande kör traditionell styrketräning på jobb, med bänkpress och bicepscurl, och brukar klaga på mina biceps.

Lyssnar på kroppen

Bushi är en stor kille som klarar de tunga lyften. Men i somras när han körde ettor i snatch på 100 kilo, skadades ena axelns ledkapsel.

– Jag hade för svaga baksidor.

Idag känns kroppen bra, han har inte ont någonstans och har inte längre några känningar i axeln.

– Nu har jag vilat axeln i tre månader, och tog nyligen 95 kilo i snatch utan problem – men sen tänkte jag att det är dumt att fortsätta. Man behöver inte alltid jaga PR.

– Jag har blivit smartare med min träning och börjat lyssna på sin kropp. Jag tittar mycket på hur Dennis och Johannes gör. Det är viktigt att vila.

– Jag lyssnar bara på Dennis. Och på Danne och Johannes, men mest på Dennis. Han har sjukt mycket kunskap, speciellt om hur man ska pacea sig under workouten. Han kan alla mina svagheter och styrkor, och han är mycket duktig. Man ska välja en person att lyssna på, och ge det en chans. Dennis är mycket för att träna rätt och vila rätt. Och han är ärlig, rättvis och bra – man får höra sanningen av honom.

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram