Månadens grip mars 2016

Killen med många namn som ständigt ler och har haft Double unders som ett stort ok på sina axlar. Jimmy-Bundi-Pantkungen-Handyman-Persson, månadens Grip mars 2016.

Jimmy hittade Gripen genom en vän som tidigare var medlem hos oss.

jimmy1

Hur var ditt första pass?

– Det jag minns är att det innehöll jumping-lounges. Min tanke var att det skulle bli ganska lugnt med tanke på att jag spelat rugby och fotboll sedan barnsben. Men tji fick jag, mina ben fick ett minne för livet, det var en sjuk upplevelse. Jag hade träningsvärk många dagar efter det.

Efter detta kom Jimmy tillbaka igen, efter träningsvärken lämnat hans ben, och på den vägen är det. Sedan dess har det blivit många pass. Jimmy har dessutom en viktig roll i våra olika konstellationer av hyllor, golv och annat smått och gott som vår box behöver.

– Allt startade då vi flyttade till Flygaregatan, jag erbjöd mig att hjälpa till och det gör jag gärna fortfarande då det behövs. Dessutom blev jag lack när jag insåg att burkarna från Celcius, Fit-Aid och annat kastades. Jag har sedan 1 ½ år tillbaka tagit hand om burkarna och pantat dessa och pengarna kommer gå tillbaka till medlemmarna, säger Jimmy.

Vad är det bästa med CF?

– Man är aldrig ensam, man blir stärkt i gruppen, man ger allt och man pushas ständigt av de andra.

Bästa med Gripen?

– Gemenskapen! Utan tvekan! Det är en vuxenfritidsgård, man är alltid gladare då man går hem från boxen.

Styrka?

– Min kondition! Jag är uthållig, kan jobba länge.

Svaghet?

– De förbaskade Double unders har varit min akilleshäl väldigt länge, men nu kan jag. Som många innan mig sagt, man blir bra på det man tränar på.

Om du skulle rekommendera Gripen skulle du säga….?

– Att man kan komma precis som man är. Ingen bryr sig om vem du är men alla bryr sig om dig vem du än är! Vi tar hand om varandra.

Tävla?

– Jag har tävlat i Gripens sommarspel 2013 och Best on the West i Helsingborg 2016 där jag tävlade med Kenny från Gripen.  Jag har nyligen kvalat till Athen, men gick inte vidare till final. Dock åker jag med de från boxen som kvalade till final för att heja och eventuellt hinna besöka en bar eller två…. : )

Annars så är det Toughest som ligger framför Jimmy härnäst. Han tillsammans med 45 andra Gripar kommer utföra detta lopp i maj månad. Då det kommer till tävling så är väl ett mål att tävla tillsammans med Fredrik Ericsson då Jimmy passerat 40.

När du inte är på Gripen, vad gör du då?

– Jag arbetar med diverse byggnadsarbeten, umgås med mina två döttrar och träffar vänner över en middag. Jag är nog som de allra flesta Gripar, säger Jimmy och ler.

jimmy2

10 snabba

Thruster/börpii

Löp/rodd

Sommar/vinter

Träningskläder/jeans

Magnesium/ej magnesium

Lång/kort wod

Fredagsfys/fredagsmys

Lyftarskor/ej lyftaskor

Vin/Vatten

Morgonträning/Kvällsträning 

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram