Månadens Grip mars 2014

För ett halvår sen kunde han varken springa eller cykla på grund av ett havererat knä som opererats fem gånger. Sen dess har tre CrossFit-pass i veckan förändrat hans liv. Möt månadens grip mars.

Thomas Wiemer, 58, hittade till Gripen CrossFit i september. Målet var att hitta en allsidig träningsform som kunde göra honom riktigt trött. Och prova på-passet levererade:

– Jag trodde jag skulle dö. Jag har blivit opererad i mitt ena knä massor gånger och var tveksam till träningsformen, men efter passet köpte jag tremånaderskort direkt. Och nu har jag årskort.

Han har tränat allt från friidrott, handboll och fotboll till olika typer av kampsporter genom livet, men det dåliga knäet har hindrat allt mer. Fem operationer har det blivit genom åren – ledband, korsband, cystor.

20140319-135026.jpg

– Jag kunde varken cykla eller springa när jag började här. Men allt eftersom har jag återfått styrkan i benen och nu både springer och cyklar jag. Det är helt otroligt egentligen. Jag är väldigt tacksam för den stora skillnaden.

Idag cyklar han till träningen. Och kan stå på händer mot vägg – något han inte kunde för ett halvår sen.

Här skulle man kunna tro att en engagerad tränare hjälpt till med ett träningsupplägg. Men icke – det är bara tre vanliga CrossFit-pass i veckan som gett resultat.

– Jag gillar att det är mycket med kroppen. Kombinationen styrka, kondition och koordination. Plus att den är väldigt allsidig – jag har fortfarande inte gjort samma sak två gånger. Och så att man har någon som driver på under passet.

– Sen är det väl lite utmaningen också. Jag är tacksam för att det är så varierande. Man kan aldrig förbereda sig. Annars är det lätt att det blir statiskt.

Vad tycker du om folket och sammanhållningen då?

– Det är lite mer som en klubb, det gillar jag. Men det jag är mest imponerad av är alla tjejerna – vad starka de är. Snacka om att träna på samma villkor! Det tycker jag är roligt. Har inte alltid killar tränat för sig och tjejer för sig? Så är det inte här.

Har du något mål med din träning?

– Jag sa det till Danne häromdagen – om jag har en målsättning nu så är det att köra hela passet utan att skala. Jag är inte riktigt där, men jag är nog på väg litegrann.

– Sist av allt skulle jag vilja ge en eloge till alla engagerade och inspirerande coacher. Tack!

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram