Månadens Grip maj 2015

Han ser sur ut! Arg ut! Han skriker, gnäller och svär men vi alla håller honom så kär. Maj månads Grip, Kim Persson 42 år från Bara.

Kim tränar 4-5 gånger varje vecka och om ni inte vet vem det är så gör han alltid entré på Gripen med sin mobil fäst vid örat. Vad detta handlar om är Kims jobb, han arbetar som alkohol- och drogterapeut . Ett yrke där han har egen erfarenhet av att vara på andra sidan. Kim har ett förflutet av tung kriminalitet och droger sedan tonåren. Efter att ha blivit fri från detta (13 år) så var det människor i Kims omgivning som menade att hans personlighet skulle passa till att hjälpa andra i denna situation.

kim

– Ni ser en sida av mig på Gripen, den spralliga, roliga, säger Kim, men jag har en annan sida, den lugna och allvarliga Kim också.

Varför Gripen?

– Jag upptäckte en dag min gubbmage och insåg att jag måste träna. Började på spinning och hatade det, verkligen hatade det. Men jag insåg att jag var tvungen för jag insåg att jag måste komma i form. Träningen var ännu tråkigare då det var ett måste. Jag stod ut i sex månader och hade sedan turen att umgås med människor som tränade CF. Jag provade på i den gamla lokalen hösten 2012 och på den vägen är det. Jag måste fortfarande träna, men idag är det ett ”måste” med en positivitet i sig.

– Jag älskar CF, Gripen, jag behöver det i mitt liv. Kims fru, Anna Philipsson, delar sin mans intresse och även hon tränar på Gripen.

Kims specialitet är de gymnastiska övningarna, vilket han själv tror är dels att han har lätt att lära men också för att han tillhör den lättare sortens man, rent viktmässigt.

– Jag är ju rätt tunn så att gå på händer och att vara uthållig är inga problem. Tunga vikter däremot är en annan femma. Jag har undvikit det länge men inser att jag måste för att utvecklas även där.

– Om jag skulle rekommendera Gripen för det icke ännu frälsta skulle det vara med orden: stämningen, ni vet den goa, härliga man inte riktigt kan beskriva utan måste uppleva, trevligt och gemenskapen. Då Kim inte är på Gripen umgås han med sin fru och deras två barn och hunden Daisy.

Med tanke på Kims målmedvetenhet, fokus så är jag övertygad om att vi bara sett toppen på isberget av Kims utveckling. Han kommer lyfta tungt…..One of these days….


10 snabba

Vin/vatten

Burpees/Thruster

Rodd/Löpning

Sommar/Vinter

Jeans/Träningskläder

Kalk/Ej kalk

Lång WOD/Kort WOD

Fredagsfys/fredagsmys

Lyftarskor/Inte lyftarskor

Morgonträning/Kvällsträning

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram