Månadens grip maj 2014

Han gillar chippers, har en egen wingman och är stammis på 06.15-passen.

bild 1

Möt månadens grip maj.

– Jag känner mig bättre idag än någonsin. Jag överdriver inte, jag är i bättre form än när jag var 25.

Sava Surla beskriver sig själv som en av inventarierna på de tidiga morgonpassen, och han har hittills tappat 16 kilo – och vunnit en ny livsstil.

– Jag har väldigt aktiva barn – det är en av anledningarna till att jag tränar på morgnarna och jag hoppas att det blir fler tidiga pass efter sommaren.

Innan han för första gången hittade till Gripen CrossFit, då på Borgmästargården, hade han problem med att knyta sina skor.

– Jag hade blivit tjock som en gris! Så jag började söka på nätet. Först på magövningar, sen på ryggövningar och axelövningar. Varje gång jag sökte fick jag träffar på CrossFit.

Sava blev nyfiken nog att kolla in boxen, men förklarade för Danne att han kanske behövde träna lite mer först, den klassiska ursäkten…

– Skit i det, sa Danne, så jag började. Och jag har tränat sen dess. Men de första månaderna hade jag träningsvärk så att jag höll på att dö.

Fördelar med CrossFit?

– Jag orkar mycket mer. Och jag är mycket mer koncentrerad på jobbet. Det är som att träningen öppnar fler sinnen så att jag kan fokusera mer, och orkar vara jämnt koncentrerad under hela dagen.

Det finns bara en sak han ångrar.

– Jag önskar så mycket att jag hittat detta när jag var yngre. Även om jag gör framsteg och lyfter mer så hade jag nog lyft ännu mer om jag börjat i tid.

Givetvis är det inte bara fokus på lyft, utan var snarare ett exempel. När han tänker efter är det snarare de kroppsegna utmaningarna som lett till de viktigaste framstegen.

bild 2

– Handstand push-ups kändes så på långt bort, och repen – jag trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle klara att klättra. Men nu kan jag det – det är jobbigt, men jag kommer upp.

Gemenskapen på Gripen CrossFit har blivit en svårbruten vana.

– Jag kan inte tänka mig något annat. Mycket tack vare min wingman Andreas Croon. Vi tränar ihop och hjälper varandra. Här är ingen jag inte skulle kunna jobba med och eller inte skulle känna mig bekväm med, men jag och Croon triggar varandra. I övrigt är folk här precis som en själv – man njuter i sällskapet.

Favoriten är chippers.

– Då känner man av i slutet hur mycket att ge. Sen är pushups en favorit – där är jag stark som en häst. Och situps – förut fick jag ont i ryggen om jag gjorde 5–6 stycken – nu är jag så stark i bålen att jag kan köra femtio utan att blinka. Värst är pullups, clean & jerk – och så löpningen som är min akilleshäl. Målet är att kunna göra fem–sex strikta pullups innan året är slut

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram