Månadens Grip Juni 2015

Första prova-på-passet med Johannes Gustavsson var en succé.
– Det kändes så jäkla bra, man blev så varmt välkomnad, jag var fast direkt! Ord från Emilia Svanbrink, 47 år från Malmö, juni-månads Grip.

Då Emilia var yngre så var det friidrott som gällde.
– Jag startade ganska sent i livet, jag var 14 och höll på tills jag var 20 år. Efter det ligger många år av aerobicpass.
– Jag gillar puls och variation och att kämpa i grupp, ensamträning är inte min grej. Att tävla mot sig själv tillsammans med andra är det ultimata, det som CF ger mig.

e1

Emilia tränar ofta med sin man Mattias som även han är en Grip.  För några år sedan bestämde de sig för att flytta till Nya Zeeland.
– Vi ville bo i ett annat land 3-4 år för att testa något annat. Men inte helt annorlunda än Sverige så därför blev Nya Zeeland destinationen. Det är tack vare Mattias jobb som vi hade förmånen att få prova. Parets gemensamma döttrar gick i skolan och Emilia jobbade. Men pga jordbävningen februari 2011 bestämde familjen sig för att flytta hem till Sverige igen. Idag har Emilia sin egen glasögonbutik i Malmö, Specsavers på Baltzargatan.

Tre ord som beskriver Gripen:

Värme, gemenskap och tillåtande

– Alla kan träna här oavsett vad ditt mål, ambition är, säger Emilia.

Vad är din styrka?
– Jag tycker att allt är kul, älskar kroppsövningar.

Svaghet?
– Olympiska lyft, vilket inte är konstigt då jag inte tränar på det speciellt ofta. Jag är medveten att jag behöver träna mer på det, men tiden räcker inte alltid till det man vill.

e2

Om du skulle rekommendera folk som ännu inte testat CF, vad säger du då?
– Att CF är för alla, det är roligt och det är anpassningsbart för alla åldrar och fysiska förutsättningar. Man ser/märker resultat, ser skillnad och det är en fantastisk gemenskap på Gripen. Jag får ofta höra att jag är duktig av min vänkrets, men jag tycker inte jag är duktig. Det är roligt, en livsstil. Jag tränar, har roligt, åker hem, äter och är så härligt trött i kroppen. Det handlar endast om välmående.

Emilia har även fått både vänner och kolleger att börja träna hos oss på Gripen.  Vad vill du ge för råd för att Gripen ska behålla den goda stämning som råder?
– Behålla det lilla i det stora, att alla blir sedda, hälsade på, bekräftade i sin utveckling. Alla blir hälsade på, man känner sig hemma. Behålla detta även om Gripen växer och blir större hela tiden.

e3

Vad är ditt mål med CF?
– Fortsätta träna, bli starkare, snabbare, helt enkelt bättre på allt.

Emilia har hunnit med en del tävlingar. Gripens sommarspel 2013 och 14, Halmstad Throwdown 2013 som var den första tävlingen, Athen Throwdown där Emilia slutade på en tredje plats. Och nu senast Girls Gone Rx, en välgörenhetstävling i team om tre, för bröstcancerfonden.

Emilia kommer att tävla i Gripen Grand Prix den 27-28/6 i Malmö samt kvala till Athlete Games 2016.

 

 

 

Vin/Vatten
Thruster/Börpis
Löpning/Rodd
Vinter/Sommar
Träningskläder/Jeans
Ej kalk/Kaaaaalk (En av Emilias två ”snuttefiltar”. Den andra är vattenflaskan)
Lång wod/Kort wod
Fredagsmys/Fredagsfys
Inte lyftarskor/Lyftarskor
Morgonträning/Kvällsträning

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram