Månadens Grip februari 2014

IMG_7425

Denna nykläckta CrossFittare landade på Gripen i september. Kunde inget, men fixade allt. Möt månadens grip, februari. Hon bor i Ystad, tränar på Gripen fem dagar i veckan och har redan satt sin första muscleup. Att Jennifer Gårdenhag inte gör så mycket väsen av sig spelar ingen roll – hon märks, och hon imponerar.

– Allting jag kan har jag lärt mig här, säger hon, även om hon erkänner att grundstyrkan kommer från gruppträning hemma i Ystad. Och så spelade hon fotboll när hon var yngre.

– Det är jättejättekul med muscleups, fast jag är fortfarande helt skakig efteråt när jag gör dem. Men jag hade inga planer på att lära mig det. Det var Marco som visade mig hur man skulle göra. Sen satte det sig i mitt huvud och sen till slut gick det.

Det hela började med ett prova på-pass med en kompis i somras.

– Jag och en kompis ville testa något nytt och googlade boot camp. Till slut hittade vi Gripen och blev nyfikna på crossfit. Det var så smidigt att bara dyka upp, och jag tyckte att det var kul.

– Under Malmöfestivalen smög jag runt och kikade lite. Det första riktiga passet jag gick på var den där brandmannawodden (Hotshot 19). Efter det vilade jag i en vecka, och mina händer var helt förstörda. Men jag tyckte att det var jätteroligt. Så när träningsvärken lagt sig kom hon tillbaka. Igen, och igen.

IMG_8843

– CrossFit är så varierande. Det är aldrig samma sak och blir aldrig tråkigt. Sen så är det så nice här. Jag kände ingen när jag började, men ändå kände jag mig hemma direkt. Alla är så måna om varandra, om att alla ska lyckas. Det är ingen som tvekar för att gå in och hjälpa någon annan. Gemenskapen är jättebra, och så är det sjukt grymma coacher. Speciellt Dennis och Marco har hjälpt mig mycket.

Favoriten är intensiva woddar med mycket ben…

– Back squats, squats, utfallsssteg – såna grejer jag kan mala.

… och svagheten allt med löpning.

– Det är verkligen inte min starka sida. Jag har varit anmäld och betald för Göteborgsvarvet tre gånger, men det har aldrig blivit av. Det har nog varit för utmanande, säger hon och skrattar.

Nu har Jennifer registrerat sig för att vara med i Crossfit Open som drar igång i slutet av månaden.

– Jag har nog tagit mig jättemycket vatten över huvudet, men det ska bli kul. Det behöver inte gå bra. Men jag hoppas att jag ska lyckas ta några poäng. Och så tänker jag att jag kommer få svart på vitt vad jag behöver öva på.

Sist men inte minst – är det inte jobbigt att pendla från Ystad?

– Nej. Det är inte så farligt. Jag har pendlat hit i tre år så jag börjar bli van. (Jennifer pluggar till produktionsledare på Malmö högskola).

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram