Månadens Grip januari 2017


Månadens Grip januari har utmärkt sig med nomineringen ”
En riktigt färggrann krigare som alltid är glad och positiv som kämpar utifrån sina egna förutsättningar på bästa möjliga vis. Alltså en bra ambassadör för Gripen Crossfit!” Hon är inte bara färgglad inombords utan även utanpå då hennes hårfärg är ständigt varierande, möt Anneli Lönnebacke 47 år. 

Till vardags arbetar Anneli som HR-specialist inom rehabilitering för Trafikverket. Hon delar hus med sina två söner på 18 respektive 13 år en bit utanför Malmö.

Varför CF och när?

Jag har alltid haft en dålig rygg, har en kota som sitter 1,5 cm för långt fram i ländryggen vilket jag har vetat om i mer än 30 år. Jag fick berättat för mig att det är inget man gör något åt förrän man tappar känseln i sina ben. Tyvärr hände detta mig 2013, berättar Anneli. Det satte sig i vänster ben, höft och ryggen gjorde väldigt ont. Det som erbjöds då var att steloperera vilket inte var ett alternativ för mig.
– Hur skulle jag kunna ta hand om mina söner med en sjukskrivning upp till 8 månader, hur skull jag klara mig? Det var då jag förstod att jag måste träna.

Emilia som jag känt sedan högstadiet (medlem hos oss) hade sedan ett halvår tillbaka talat varmt om CrossFit, men min tanke var att jag var för dåligt tränad. Jag var rädd och osäker, vilket jag fortfarande kan vara ibland, men Emilia försäkrade mig att det var perfekt för mig. Jag hade ju inte så mycket att förlora på att testa:
– Det kunde ju inte bli så mycket värre än vad det redan var… och det var ju tur att jag vågade.

Anneli gillar inte saker som tar tid:
– Det ska vara effektivt för jag har inte tiden just eftersom jag har två barn att ta hand om själv och så blir jag lätt uttråkad.

Första prova-på passet var med Marco:
– Jag kommer ihåg att alla andra såg så proffsiga ut och vi nya såg taffliga ut. Jag har en bakgrund inom friidrott som tonåring och ville ju absolut inte vara dålig. Dagen efter detta pass hade jag ont överallt, men jag köpte ett tremånaders kort och sedan årskort, såklart.  

Ryggen är idag mycket bättre. Jag har inga känselbortfall längre och nästan aldrig ont i ryggen heller. När jag hade som mest ont så fick mina föräldrar dammsuga hos mig eftersom jag inte kunde…och jag kunde knappt lyfta maten jag köpt i affären. Det är ju knappast ett problem längre.

CrossFit ger mig en sådan endorfin-kick, när jag sätter mig i bilen efteråt så tänker jag ”Jag är nog lite bäst ändå” , och det gör något med resten av livet, det smittar av sig, man inser att man är kapabel till så mycket mer än vad man tror.

Tyvärr gick Annelis menisk sönder vid en parkorientering vid augusti 2015 vilket opererades februari 2016 och det visade sig att hon även har mycket artros i knäet. Efter kortisonsprutor så känns knäet idag bättre och bättre och varje gång hon tränar kan hon göra nya övningar hon inte kunnat sedan hon skadade sig. I förrgår var första gången hon sprang 800 meter utan smärta och dagen efter gjordes gobletsquats med vikt utan några problem, en mycket härlig känsla! Iaf innan träningsvärken kom…

Mål?

Att våga utmana mig själv och våga prova nya övningar så att jag i framtiden ska kunna göra det mesta inom CrossFit.
– Tänk att då jag började kunde jag inte hoppa upp på en låda eller göra börpis eller situps.

Styrka inom Cf?

Lyft, särskilt marklyft

Svaghet?

Kondition och övningar med den egna kroppen som motstånd.

Varför ska man välja oss på Gripen?

För mig är det viktigt att få hjälp att anpassa och det får man alltid här. Det är aldrig någon som fryner på näsan, allt är alltid ok. Det är skönt att bli trodd då jag berättar om mina behövda skalningar, man blir tagen på allvar. Jag har aldrig hittat en träningsform som är värd mödan att ta sig till. Detta är verkligen värt allt besvär, det har gett mig så mycket mer och mina barn ser och förstår att det är viktigt för mig och dessutom så visar jag ju som mamma att det är viktigt. Båda barnen har dessutom tränat på Gripen efter att jag inspirerat dem. Alla är välkomna till Gripen oavsett status.

På pappret borde jag inte kunna gör något alls men i verkligheten funkar det mesta ändå. Min sjukgymnast sa att han aldrig skulle rekommenderat CrossFit till mig, men att eftersom det gett så fina resultat så kan man ju skita i det och fortsätta köra på så länge det funkar:
– Och det gör det ju.

10 snabba

Thruster/börpii

Löp/rodd

Sommar/vinter

Träningskläder/jeans

Magnesium/ej magnesium Helst handskar

Lång/kort wod

Fredagsfys/fredagsmys Både och

Vin/vatten

Lyftarskor/ej lyftarskor

Morgonträning/kvällsträning

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram