Månadens grip januari 2016

Månadens Grip januari 2016 insåg för några år sedan när hon drabbats av utmattningssyndrom att hennes dåvarande träningsform tog mer energi än den gav.
– Jag var tvungen att ta tag i det, göra något annat. Det blev ett uppvaknande när jag blev ordinerad medicin och vila.
– Jag? Vila? – säger Karin Boras! Jag ska inte vila, jag ska bli frisk!

karin1

Karin har en träningshistoria från kampsporten och har en EM silvermedalj i BJJ, brasiliansk jiu-jitsu så att ge upp, är inget som finns i Karins värld. Det var också genom kampsporten som Karin kom i kontakt med sin man Drago.
– Jag försökte få med honom, till Gripen, ett bra tag men han tyckte inte det verkade något speciellt med CrossFit. Han hatar fys! Så plötslig en dag kom han hem och sa
– Jag tänker satsa på att delta i EM i BJJ 2016, och då behöver jag mer kondition och flås. Och på den vägen är det, han blev en Grip och han åker till Lissabon den 20 januari 2016 för att tävla i EM.

Idag längtar Karin till Gripen varje dag och är tacksam för att hennes väninna tjatade på henne att hon skulle prova.
– Gripen är mitt lyckopiller, utbrister Karin.

Hennes första pass var med Freddy och det innehöll TGU.
– Jag var så kass på detta och utförde woden med en 6-kg vikt. Idag, ett år senare kör jag det med en 12-kg vikt. Ja, fast inte nu för nu är min kropp i ett annat tillstånd, säger Karin med ett leende som endast havande kvinnor kan ha.

Karin och Drago väntar sitt första gemensamma barn i sommar. Samma sak gällde läkarens ordination vid min graviditet, säger Karin!
– vila, ta det lugnt. Visst, kanske det är andra regler vid IVF, men jag måste få röra på mig. Då jag var några veckor in i graviditeten så talade jag med Danne som sa att jag skulle vara som vanligt, träna och må bra. Jag lyfter såklart inte lika tungt, eller hoppar hej vilt, men, jag tränar. Det är så fantastiskt att alla coacher ser mig och skalar eller förändrar allt för min skull för att jag ska få ut det bästa av min träning.

Idag har Karin skurit ner till att ”bara” träna fyra pass i veckan.  Ibland kör jag lite eget på open gym och har hittat tjusningen med ringar. Snygga axlar kommer jag få minsann.  Karin har en deal med en av våra andra medlemmar, som också är gravid, att de ska kunna göra armhävningar på tå eftersom magen snart kommer ligga i golvet då de är i den positionen.

Till vardags arbetar Karin som förstelärare med inriktning Sv/SvA på Kroksbäcksskolan.

Styrka inom CF?
– Ja, när jag inte är gravid så är det löpning, nu försöker jag finna styrka i att lära känna min ”nya” kropp, och jag tror det kommer gynna mig. Jag känner mig mer rörlig och en styrka i att känna min kropp bättre.

Svaghet?
– Snatch! Jag gick på lyftarpass och det gjorde en stor skillnad, men då det byttes tider så passade det inte in i mitt schema.

Som sagt så är Karin nu gravid i vecka 17 och hon tränar fyra dagar i veckan.
– Jag försöker att inte träna mer för jag känner att min kropp behöver vila. Det är viktigt att lyssna på kroppens signaler.

10 snabba:

Thruster/börpii

Löp/rodd

Sommar/vinter

Träningskläder/jeans

Magnesium/ej magnesium

Lång/kort wod

Fredagsfys/fredagsmys

Lyftarskor/ej lyftaskor

Vin/Vatten

Morgonträning/Kvällsträning

karin2

Har du mål inom CrossFit?
– Jag vill bli jäkligt bra! Jag är ju en tävlingsmänniska och jag vill våga tävla i CF men är orolig då det bl.a. var tävlandet som tog bort glädjen då jag kampsportade. Jag är livrädd, men om jag får tillfälle så kanske…

Något du saknar i boxen?
– Yoga hade varit bra. Sedan hade det varit kul att vara med i Toughest tillsammans med boxen i år, men det får bli en annan gång. Men kanske vi kan utföra Ystad Extreme tillsammans någon gång!

Karin avslutar med att säga att hon vill få med något i intervjun som sagts ofta men som tål att sägas om:
– Det är något speciellt vi har på Gripen. Denna blandning av människor från alla områden, yrken, ålder och kön är så härlig. Det är en sådan glädjefylld gemenskap som inte alla får uppleva och den finns i boxen. Det var det som förvånade mig mest då jag startade på Gripen, att det finns en sådan lekfull glädje för oss vuxna. Dessutom så finns det så många förebilder rent träningsmässigt i boxen! Jag ser fram emot att bli äldre, hinna lära mig mer och bli lika grym som alla mina förebilder.

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram