Månadens Grip januari 2015

Med ett ständigt leende på sina läppar, ett skratt som smittar av sig, ett pannben av stål, kallad hurtigbulle på jobb, tillhör 06:15 gänget, välsvarvade armar som hennes bror avundas och med coach Dennis ord ekandes i sina öron ångar hon på 4 – 5 pass i veckan. Möt en av Hyresgästföreningens förhandlare, 31 årig Malmöbon Karolina Petrovski vår allas, Kicki.

kicki1

Första mötet med Gripen skedde i den gamla boxen på ett prova-på-pass. Kickis kusin (Robert Sestak) är sedan många år tillbaka vän med Coach Dennis. Kort därefter, november 2011, följde hon med upp till Stockholm för att heja fram våra tävlanden från Gripen i CrossFit SM

– Jag blev så otroligt inspirerad och imponerad av alla tävlande att jag bestämde mig för att börja träna CF på allvar. Senare på kvällen sa jag till Dennis att jag ville lära mig pullups och Dennis svarade såklart att – det löser vi, men jag hoppas inte att du är ”rädd” om dina händer! Då förstod jag inte vad han menade, men idag filar jag förhårdnader istället för naglar. Två månader efter detta köpte Kicki ett sexmånaderskort. Jag hade, precis som nu, mycket på jobbet och kunde inte träna lika frekvent, då fanns inte morgonpassen. Dessutom hade jag en axel som strulade men efter samtal med Coach Danne som försäkrade att allt går att skala så köpte jag mitt första årskort den 2 januari 2013. Numer är det inga problem att hinna med både jobb och annat då träningen tillhör Kickis vardag och 06:15-passen passar min vardag perfekt säger Kicki.

– Morgongänget är oslagbart! Har man aldrig provat ett morgonpass är detta ett måste. När jag kommer till jobb möts jag av trötta kolleger medan man själv är pigg och glad, då går det upp för en vad Gripen och träningen ger och gör.

På frågan varför Kicki fortsatt att träna CF och varför Gripen så svarar hon snabbt

– Gripen är som hemma, vi är som en stor familj, alla vill varandras väl i sin träning. Där är en speciell atmosfär, det är inget man kan ta på, men en grip känner den. De man tränar med och alla coacher gör att man lyfts ännu mer. Spelar ingen roll vilket humör man är på, det är alltid på topp då man lämnar Gripens lokaler. Fast ibland, under vissa wodar tänker jag, vad är det jag håller på med tillägger Kicki, MEN så fort man är klar kommer svaret. Den där känslan när man har gett allt och faller ner på golvet för att återhämta sig, den är oslagbar, man vill bara ha mer. Jag älskar den varierande träningen, att man alltid kan bli bättre och att utvecklingen går åt rätt håll. Jag minns sommarspelen 2014, då tog jag 45 i Clean & Jerk, kunde DU sådär och tänkte att alla som tar 60 kg måste vara dopade. Idag tar jag 65 kg och kan hoppa DU i sömnen säger Kicki med ett stort leende på sina läppar. Man är inte starkare än sin svagaste länk, som Coach Dennis säger. Att man inte kan öva allt samtidigt, man måste koncentera sig på en sak och när man kan det, får man gå på nästa. Det är en cirkel som aldrig blir fulländad.

Vad vill du säga till dem som ännu inte testat på CF? Att alla måste prova, det ÄR för alla och allt går att skala. Du berättar om din egen utveckling sedan du började för två år sedan. Vad har du för råd till de som precis börjat träna på Gripen?

– Tävla inte med andra, det handlar om hur bra du är, hur bra du kan bli, den enda person man tävlar mot ÄR sig själv. Man måste bara se till sig själv, alla har varit nya någon gång och alla har vi olika förutsättningar. Så länge du utmanar dig själv och det går framåt är allt som det ska. Ibland står det still ibland händer det mycket. För mig har det varit tävlingarna och min bror som ständigt påminner mig om att kliva ur min comfort zone.

Du har nyligen avslutat en fyraårsperiod som spinning instruktör, har du haft nytta av det i din CF träning?

– Jag tror det svarar Kicki, en stark bål och stabila ben visar sig i mina marklyft. Jag är dessutom väldigt uthållig i långa woddar så jag tror att spinningen hjälpt till. Kick tog ett PR i marklyft på 120 kg under Twisted Torso tävlingen i Malmö hösten 2014.

Mål?

–Jag vill kunna göra MU:s på beställning, men mitt nästa mål finns på en lapp i Gripens nyårslöfte-låda, vad det är får ni veta den 1/6 2015.

Tävlingar?

kicki3

– Jag hade inga tankar på att någonsin tävla inom CF men idag är jag tacksam för att Anna Roslund anmälde mig till en tävling. Det är först där man inser vad man kan och hur mycket man kan. Ett kvitto helt enkelt på vad det är man behöver bli bättre på och hur ens kropp fungerar under press.

Sedan starten har det hunnit bli många tävlingar för Kicki. Gripens sommarspel 2013 och 2014 där hon placerade sig trea samt tvåa. Halmstad 2014 vilket var den första RX tävlingen och också första tävlingen utanför boxen.

– Jag var rädd att inte klara av woddarna, men som sagt, idag är jag glad att Anna anmälde mig. Efter det fick jag blodad tand och jag gillar verkligen att tävla.

I Helsinborg 2014 teamade Kicki med Andrea Kviecinska , Buchers Classics 5.0 med Alessandra Militello , Twisted Torso 2014 med Anna Roslund , Växjö 2014 med sin bror Daniel Petrovski och nu sist Gripens julspel 2014 med sin bror och kusin Robert Sestak där de efter stor dramatik tillslut stod som segrare. Det speciella på tävlingar är också de som inte tävlar, säger Kicki. Som åker med och hejar! Och kan de inte vara med vid tävlingen så är de med via Gripens facebooksida, alla bryr sig och är engagerade. De gripar som tävlar stöttar varandra fast vi egentligen är konkurrenter. De spelar ingen roll om man lyfter 130 kg eller 25 kg alla blir lika glada för ens PR. På tävlingar känner man sig säker på att vi kommer från en bra box där vi lär oss göra saker rätt, kunskapen som finns i boxen år slående. Tittar vi på placeringar på tävlingar så är det ett kvitto på att Gripens tankar och filosofi är ett vinnande koncept.

Ditt bästa minne av CF?

– Buchers Classic 5.0. Dels har jag bevisat för mig själv att jag klarar klassiska woddar och dels att jag klarar det så bra som jag gjorde. Har man bara roligt så är det en vinst, men både roligt och att det går bra är en bonus. Mitt första PR, 40 kg i hangpowersnatch och mina första tio unbroken pullups hände på Buchers!

10 snabba svar

 • Vin/vatten: Aminosyror
 • Burpess/Thrusters: Thrusters
 • Rodd/löpning: Rodd
 • Sommar/vinter: Båda
 • Jeans/träningskläder: Träningskläder
 • Kalk/ej kalk: Kalk
 • Lång/kort wod: Lång
 • Fredagsmys/fredagsfys: Fys! (Fast det är mys att vara på Gripen)
 • Lyftarskor eller inte: Båda (bäst hade varit att få gå med en vanlig sko och en lyftarsko)
 • Morgon/kvällsträning: Morgon
 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram