Månadens grip februari 2016

Att månadens Grip februari, vågade sig tillbaka efter en kommentar för många år sedan av en coach med en gigantisk ”snorbroms” i fejan, ska vi vara glada för. Vår allas Janne Johansson 48 år från Malmö.

Janne tränade för många år sedan tillsammans med sin sambo Jessica på Friskis och svettis. De trivdes bra men ville ha något mer, något som de inte kunde få av den träningsformen. De visste att Pernilla Nilsson hade provat CrossFit på Gripen och såg hennes utveckling samt andra vänner som tränade i en annan box. Janne ville ha något mer utav sin träning, ville se en progression så han tog Jessica under armen och inträdde Gripen. Det var med viss oro av att inte klara av det, men paret köpte varsitt 10-kort.

Untitled drawing (4)

– Jag minns såväl då vi gick in i den gamle boxen och där satt Dennis Jantell. Det var dessutom ”Movember” så han var ju ansiktsprydd av sin gigantiska mustasch. Jag sa att jag ville ha ett hopprep.

– Kan du hoppa dubble unders? frågade Dennis.

– Nej, men jag kan hoppa vanligt.

– Hoppa vanligt är vila, svarade Dennis.

Det har hänt så mycket med boxen sedan dess.

– Dennis har visat sig vara en mjukis och allt har blivit proffsigare. Första passet var med Johannes, och jag kan inte säga att jag blev imponerad! Ingen av coacherna var så engagerade som de är idag. Det kändes som ett enormt lyft då vi flyttade till den stora boxen.

– Sedan dess är det perfekt. Alla coacher tar hand om en, säkerheten prioriteras och att alla medlemma ska må bra. Alla blir sedda och professionalismen lyser klart. Jag skulle aldrig kunna byta bort Gripen.  Även om det konstant kommer nya medlemmar så blir vi ”gamla” aldrig bortglömda. Coacherna ser oss alla. Dessutom så finns det en vilja hos alla medlemmar, vi hjälps åt och det har ju coacherna berett vägen för.  

– Gripen är boxen för gemene man, ingen hets att vara världsbäst, man är bra precis som man är och det är ok! Dessutom, tillägger Janne, så spelar det ingen roll om coachernas har sin coachtröja på sig. Ser de att någon behöver peppas, eller tillrättavisas så säger de det, vilket visar på äkta engagemang.

– Bara att komma till boxen gör mig superglad. Jag har varit tvungen att byta jobb för att hinna träna så mycket som jag vill, säger Janne med glimten i ögat.

janne2

Janne berättar om tiden då han förra året var arbetslös. Gripen var en räddning för att orka med långa ensamma, gråa, tradiga dagar. Det gav även honom tillfälle att träffa nya människor.

– Från början tillhörde jag morgongänget och på den tiden var vi fyra-fem stycken. Nu måste man boka sig för att var säker att få en plats på 06:15.

– Men nu är det bara eftermiddag/kvällar som gäller. Min kropp fixar inte de tidiga passen längre, jag är allt för stel i kroppen och får inte ut det jag vill av min träning dessutom är det mer socialt umgänge på eftermiddag/kvällar och jag har lärt känna så många fler människor.

Livet utanför boxen?  Janne ska inom snar framtid börja sitt nya jobb på Egmont som lagerchef, vilket han ser mycket fram emot.

– Kommer bli ordning och reda på min träning igen. Då vi inte tränar så träffar vi våra vänner, äter och dricker gott och såklart umgås med mina barn, 21 och 13 år gamla, som jag har sedan ett tidigare förhållande.  Men den mesta av tiden är vi i boxen.

– Vi gillar att träna ihop, jag och Jessica.

Beskriv Gripen med tre ord: Familjärt, underbart och roligt.

Något du saknar på Gripen? Ibland önskar jag att boxen var större! Vi skrattar båda då vi minns den förra boxen, som var minimal jämfört med denna. Men det är ju självklart kul att det går så bra för Gripen, säger Janne. Jag berättar för Janne om ombygget av vår lounge som snart är en färdig träningsyta.

– Sedan hade jag önskat att folk tar med sig sina kläder ut från omklädningsrummet, morrar Janne.

– OCH, jag saknar Caveman och OLY-passen och hoppas det kommer tillbaka snart.

Tävla?

– Jag var ju med i boxens sommarspel och det var fantastiskt kul. Jag och Jessica har bestämt att vi ska tävla ihop då vi finner en teamtävlig som är i på vår nivå. Värt att veta är att då Janne tävlade i Gripens sommarspel 2014, så var det för få anmälda i de äldre åldrarna, så Janne fick möta de yngre förmågorna. Han kom inte sist och han kom till och med före Cristian Ericsson.

– Detta är något som jag inte kommer glömma när han står som segrare i Games!  Tänk att jag vunnit över honom!

janne3

10 snabba:

Thruster/börpii

Löp/rodd

Sommar/vinter

Träningskläder/jeans

Magnesium/ej magnesium

Lång/kort wod

Fredagsfys/fredagsmys

Lyftarskor/ej lyftaskor

Vin/Vatten

Morgonträning/Kvällsträning

Mål?

–   Jag ska klara att kippa pullups, sätta muscle up och dubbleunders. Jag vill bli bättre på det mesta, få bättre kondis. Alla i boxen vill utvecklas, man kör på sin nivå och förändras.

– Det är så häftigt för jag kan köra en wod med Cliff t.ex. Han kör tungt och jag lite lättare men båda får ut det bästa av sin träning. Även detta  gör att man knyter nya kontakter hela tiden, vi har redan ett gemensamt intresse, Gripen, Da box.

 

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram