Månadens Grip februari 2015

Hennes man påstår att det är hans förtjänst att hon blivit månadens Grip, Therese Blaase 26 år, mamma till två som önskar att dygnet hade fler timmar så hon kan träna mer.

Allt började då hennes bror Fredrik Nilsson (den långhårige, säger Therese och skrattar) berättade om sin erfarenhet om Gripen.

t2

– Han pratade om det oavbrutet, men då jag var gravid bestämde jag mig för att vänta.

Åtta veckor efter förlossning provade Therese på ett prova-på-pass och vaknade dagen efter med värk i hela kroppen, men det var så kul, så ett tre månadskort köptes direkt. Då hon var relativt nyförlöst fick hon inte utföra alla övningar vilket kändes som ett stressmoment.

– Man vill ju göra allt, men jag är så tacksam för coacherna som verkligen ansträngde sig för att jag skulle utföra rätt övningar som passade min kropp just då. Men som sagt, det var tufft att hålla tillbaka.

Therese har ett förflutet som friidrottare och har en klubbmästerskapstitel i längdhopp. Hon har även tränat på gym innan barnen föddes men menar att det inte går att jämföra med CF.

– Nu mår jag så mycket bättre, piggare och gladare och lättare. Att ta sig till träningen är ett evigt pusslande. Att leva med en man som är lika förälskad gör det såklart lättare med förståelsen av att komma till Gripen, men då båda arbetar kvällar/helger kan det ställa till en viss problematik.

Therese mötte sin man Toke Brask (medlem på Gripen) på Kastrup där de båda arbetade då.

– Han flyttade till Sverige, två barn senare sitter vi här i en lägenhet i Malmö, Toke arbetar kvar på Kastrup och Therese har precis börjat sitt arbete som barista efter sin föräldraledighet.

– Jag är så tacksam för barnrummet på Gripen, vår stora dotter älskar att vara där då vi tränar ihop. Annars blir det oftast att Therese och Toke avlöser varandra. Jag brukar träna kvällar med min syster.

t3

Målet med träningen? Jag ska vara med i Toughest i år och att vara i form helt enkelt. Therese löptränar även på kvällarna.

Vad är din styrka i CF?  Ja inte tunga lyft i alla fall svarar Therese skrattande.

– Jag älskar att göra burpees och puls, dessutom klår jag Toke i det. Jag gillar att springa och alla form av chippers. Det är en sådan go känsla att vara helt slut i kroppen efteråt.

Therese tävlade med sin man och bror i julspelet 2014 vilket var hennes första tävling, men verkligen inte den sista, tillägger Therese. Det var så roligt och jag insåg att jag kunde mycket mer än jag visste. Jag utförde pullups och gjorde PR i overhead squat. Man får en sådan adrenalinkick och man vill visa för sig själv och andra att man kan, – man vill vinna helt enkelt!

– Jag ville egentligen vara med i sommarspelet men det var för tidigt, men det kommer fler tävlingar.

Therese tränar fem dagar i veckan och hennes man står ofta vid hennes sida och pushar henne.

– Jag blir ofta arg på honom men han får mig att inse att jag kan. Han menar att det är hans förtjänst att jag blivit månadens Grip. Men det ligger mycket i det, – han är ju min PT säger Therese med ett leende. Jag mår så mycket bättre nu och glädjen i att kunna de där första pullupsen, toes2bar och annat är ju så mycket roligare då jag delar det med min man. Nästa projekt är att fixa kness2elbow och att klämma in OLY-pass. Då det gäller kosten så har familjen skippat bröd, pasta och ris och de äter mer protein och sallader. Therese funderar även på att hoppa på nästa Paleo-utmaning som startar den 9 mars (http://gripencrossfit.se/lar-dig-ata-naturligt/).

t1

10 snabba svar

Vin/vatten: Vatten

Burpess/Thrusters: Burpees

Rodd/löpning: Löpning

Sommar/vinter: Sommar

Jeans/träningskläder: Träningskläder

Kalk/ej kalk: Ej kalk

Lång/kort wod: Lång

Fredagsmys/fredagsfys: Först fys sedan mys

Lyftarskor eller inte: Äger inga (än)

Morgon/kvällsträning: Kväll

 

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram