Månadens Grip december 2015

”En väldigt ödmjuk person som slaviskt kör dagens WOD och gör väldigt stora framsteg”!

Årets sista månads-Grip 2015 är Madeleine Bojsen, 29 år bosatt i Malmö.

Till vardags arbetar Madde, som hon kallas, på Scandinavian Cosmetics som produktchef. Lever tillsammans med sin sambo i Slottstaden. Madde försöker få hit honom men än så länge är det korpen-fotboll och gymmet som hägrar.
– Det hade ju varit roligt träna tillsammans.

Madde1

Hur hittade du Gripen?
– En nära vän till mig, Lotta Brodde, drog med mig till morgonpasset aca ”morgongänget” och jag blev fast direkt. Vid den aktuella tiden tränade jag på Forum och spelade tennis.

Madde har tränat hela sitt liv bl.a på Gerdahallen i Lund, då hon bodde där under högskoletiden. Men då hon började arbeta i Malmö startade även träningen här. Efter tre års tränande av olika former hittade Madde pass som kallas HIT och GRIT. – Jag gillade det jättemycket, men fick inga resultat, det hände inget. Jag fick bra kondition men styrkan uteblev. Då jag kom till Gripen så insåg jag att musklerna skulle blomma, och det har de gjort. Dessutom, känslan, säger Madde, ingen annanstans har jag fått en sådan positiv känsla efter ett pass som jag får av CF.
– Det är oslagbart!

Madde har varit medlem hos oss ett år och förutom att hon ser stark ut så känner hon sig stark.
– Jag har aldrig känt mig så här, stark och pigg. Sedan så är denna träningsform mätbar, vilket är viktigt för mig. Jag vill utmana mig själv och alla coacher är fantastiska med att hjälpa till att utmana oss medlemmar. Ni ser allt och vet precis hur varje medlem funkar.

Madde2

Vad är det bästa med träningen?
– Dels känner jag mig starkare, jag mår bra, jag behöver inte jaga tid men får resultat. Sedan är det ju det här med gemenskapen, säger Madde och ler! Den är nog unikt för Gripen. Alla är så trevliga och tillmötesgående.

– Sedan handlar det om utmaningen, att ha modet att våga i en trygg miljö. Jag har aldrig vågat stå på händer, men nu kan jag det. Jag har i samråd med coacher skalat till min nivå och med deras och mitt tålamod har jag erövrat min rädsla. Att hela tiden få tips och råd hur man kan tänka för att våga utmana min kropp och sinne är så roligt. Förr var jag rädd att jag skulle få för stora muskler, men det är jag inte längre. Jag tycker det är snyggt med lite bredare axlar, ler Madde.

Varför Gripen?
– Noggrannheten utbrister Madde! Det här med noggrannheten i teknik för att vi inte ska skada oss som medlemmar, betyder så mycket. Alla coacher är måna om oss, noga med att se oss, vill vårt bästa och detta genomsyrar Gripen. Det är ju så skador förhindras. Sedan är det som sagt roligt med alla härliga, olika medlemmar. Här är allt från den supertränade till den vanliga motionären i alla åldrar.

 

Vilken är din favoritövning?
– Boxhopp! Vilket jag inte heller vågade förr, nu kan jag hoppa på boxen på högkant utan problem.

Övning som är svår?
– Snatch! Jag är kass på det och jag behöver vara med på OLY. Fast å andra sidan så är jag inte stressad av det, då min ambition inte är att tävla för jag ser detta som min motion. Jag har testat roddpasset för att lära mig tekniken, vilket var väldigt givande och dessutom riktigt jobbigt!

– Många tror att man måste vara vältränad för att starta CF, men det är ju det man blir här. Alla tränar efter sina förutsättningar på sin egen nivå. Min träning är som ett gift, jag vill träna varje dag, men jag tänker att min kropp behöver vilodagar också. Och även detta är coacherna noggranna med att informera oss om. Jag känner att jag mår bättre av att ha vilodagar än att köra varje dag.

Madde4

10 snabba:

Thruster/börpii

Löp/rodd

Sommar/vinter

Träningskläder/jeans

Magnesium/ej magnesium

Lång/kort wod

Fredagsfys/fredagsmys = Man måste ha båda

Lyftarskor/ej lyftaskor

Vin/Vatten

Morgonträning/Kvällsträning

Önskemål?
– Jag hade velat ha yoga på Gripen och att Caveman-passen kommer tillbaka och läggs in som dagens WOD. För mig som även spelar tennis och joggar två dagar i veckan, hade yoga varit perfekt för balansen i min träning. Och eftersom jag ändå får önska så behövs det en ny hårfön i damrummet, skrattar Madde.

Madde3

Mål inom CF?
– Jag ska kunna pull-ups utan gummiband och sedan ska jag kippa. Madde berättar om att hon och några av hennes vänner ska bli bättre på sin kosthållning samt utmana sig inom träningen, sätta upp mål.
– Just nu bearbetar jag dem alla om att vi ska vara med i Toughest.

Tävla?
– Nej, jag är inte alls sugen, det är inget som lockar. Jag har CF som en bra träningsform. Men kanske om Gripen ska ha en egen tävling…. Fast, denna träning är ju som en tävling ändå.

Madde tillhör Gripens morgongäng och om det har missats av någon så kör de alltid plankan efter dagens wod! Hur uppstod det?
– Det var väl Fredrik Svensson som startade detta projekt. Allt handlar om beach 2016 säger Madde med ett leende….

I början av mötet med Madde börjar hon med att fråga varför hon blev månadens Grip.
– Jag tävlar ju inte och gör ju inget särskilt i boxen.

Men då vi sitter och talar så inser hon att hon utvecklats enormt mycket på ett år. För mig som intervjuare av månadens Grip samt coach i boxen så är det precis detta det handlar om. Att ni medlemmar ska få syn på det vi dagligen ser, nämligen utveckling, övervinning av rädslor, styrka och glädje och att ni alla ska vara hela och starka genom hela livet.

God Jul och ett riktigt Gott Nytt träningsår

 

 

 

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram