Månadens Grip december 2014

Hans första pass på Gripen blev en chock när han insåg att benen knappt bar honom och det var endast uppvärmningen som startat.

Möt Omar Abdulghanni, 26 år, en av Gripens många medlemmar som har ett förflutet från fotbollens värld och med en inställning att ”detta är väl inte så tufft”!

Allt startade då en gemensam vän till Daniel Thysell  för två år sedan berättade om Gripen, och undrade om Omar ville följa med?
– Aldrig i livet! blev svaret, men nyfikenheten tog över och ett träningspass bokades in. När Omar 800 meter och situps gånger flera insåg att det bara var uppvärmningen så förstod han Crossfitens potential.  Upprepning av 30 WB, 30 boxjumps, 400 meter och värkande ben och känslan av att det aldrig tog slut fick kärleken till CF att blomma.  Känslan av att vara totalt slut och utmattad efter ett träningspass är en känsla som Omar kräver av sin träning.

– Med ett förflutet i juniorallsvenskan så måste min träning hålla hög nivå, menar Omar. Och detta får man med råge inom CF, säger Omar.

10641093_10154659838465438_189810630571982482_n

Till vardags arbetar Omar som äldrepedagog och han har i dagarna fått anställning på ett seniorboende med aktiviteter för de äldre i Malmö och till våren ska det skrivas kandidatuppsats. Hemma finns fru och 2 barn och Omars fru ser vinsten med att ha en man som mår bra med sig själv.

Tanken med Omars träning var från början ”bara att må bra”. Allt efter som tiden gått har mål börjat sättas upp. Några tävlingar har avverkats (Gripens påskspel -14) och samt årets kvalwodar till Open.  En av dessa wodar blev ett brutalt uppvaknade för Omar. Mitt i ett set av pullups så tappade Omar greppet om stången och föll ner och skadade sig.
– Jag lärde mig hur viktigt det är att ha kontroll, inte låta kroppen ta över. Hjärnan måste vara med, du måste planera, var noggrann med teknik och följa coachernas direktiv! Alla coacherna på Gripen är bra, utan tvekan säger Omar.
– De vill mitt bästa!

På frågan om han inte saknar lagkänlsan från fotbollen svarar Omar med ett stort leende,
– Hur kan man sakna något man har? Här är vi ett lag, alla vill utvecklas och alla pushar varandra oavsett nivå, det är det enda lag man behöver. Träningen är en del av Omars vardag.
– Jag känner aldrig att det är jobbigt att gå hit, det är en del av min vardag, mitt liv. Som att äta och dricka!

– Under min första tid på Gripen var det en kille som hoppade hopprep, jag stod och tittade på honom och då han var klar gav han mig sitt hopprep!
– Här! Du får det!
– Så, hur kan man sakna något när man omges av människor som ger! Sin tid, sin värme, omtanke och sitt hopprep : ) En annan vän frågade vart Omar fått hopprepet från och Omar svarade att han fått det fån en kille!
– Jag trodde han var lärare, men det visade sig att han är polis. Vår allas Eike : )
– I boxen är vi alla lika, jag har lärt känna människor jag aldrig skulle känt annars. Utanför har vi våra roller, men här är vi alla lika! Så mycket värme och medmänsklighet! Hopprepet gav Omar senare till en annan kille som behövde det och vart det finns idag, vet ingen.

Styrka: Bar Muscle Up     Svaghet: Wallballs och Rodd

Tre snabba svar

Burpee eller Thruster: Burpee        Vin eller vatten: Vatten      Sol eller snö: Sol

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram