Månadens Grip augusti 2015

“Han är inte bara en av Gripens varmaste och största glädjespridare, utan också en herre som krigar på efter egna förutsättningar och börjar få stora resultat av sin träning.”

Ahahahaha, jaja, så lät det inte för ett tag sedan skrattar månadens Grip, Darko Marasovic 36 år från Malmö.

– Jag glömmer aldrig när jag innan en WOD frågade Danne varför jag aldrig får denna åtråvärda titel, månadens Grip? Då svarar Danne:
– För att du utvecklas absolut ingenting! Men jag vet att det är med glimten i ögat, alltid kärlek och glädje säger Darko. Fast frågan är vad jag nu ska gnälla om när jag äntligen blivit utvald?

darko1

Darko har en gedigen idrottskarriär bakom sig. Fotbollen grep tag i honom som sexåring och fortsatte i många år. Han har sedan studenten livnärt sig på fotbollen och har spelat i det kroatiska U-21 landslaget. Totalt har han ett förflutet som proffs i tio år med spel både i Sverige, Tyskland och såklart Kroatien.
– Jag skaffade mitt första jobb 2007. Darko har en son på sju år som börjar skolan detta år och med honom spenderar Darko all sin lediga tid då han inte är i boxen.

Hur hittade du till Gripen?
– Jag följde med EG (ännu en Gripen-medlem) en dag då vi var i den gamle boxen. Det var Danne som ledde passet! Han talade om hur lång woden var, tror det var sjutton minuter, så jag frågade EG om det fanns någonstans man kunde springa efteråt, för sjutton minuter blir man väl inte tränad på…? Efter sju minuter kollapsade jag, skrattar Darko. Sedan dess är jag fast. Men allt har ett pris. Av fotbollen har kroppen sargats, dåliga knä, korta baksidor av lår och en dålig rygg. Detta kämpar Darko med fortfarande och squatsen börjar se riktigt bra ut.
– Det är en av anledningarna till att jag älskar denna box, det oerhörda professionella bemötandet av mig då jag har en hel del begränsningar pga av bl.a gamla skador från fotbollen.  Även om det är fullsatt på passen så får jag alltid coachens uppmärksamhet för att jag ska få en anpassad träning bara för mig. Bör tilläggas från denna Coach (Anna) att Darko ser till att han får uppmärksamhet…… : )

Tre ord för att beskriva Gripen? Professionalism-gemenskap-roligt

Untitled drawing

Varför skulle du rekommendera vänner att börja träna hos oss?  
– För att här får man allt! Kondition, styrka och koordination. Allt tillsammans med härliga människor. Man blir alltid väl omhändertagen av coacherna och sina ”lagkamrater”. Det saknade jag från fotbollen, men här har jag mina lagkamrater i boxen som alltid hejar och stöttar.

Styrka inom CF?
– Jag slutför alltid allting. Spelar ingen roll hur jävligt det är.

Svaghet inom CF?  
– Squat i olika former pga olika skador.  Som tur är har Palmers hjälpt mig med olika rehab-övningar som stärker min kropp och det har gett resultat.

Några mål med CF?
– Jag vill tävla. Saknar det mycket. Det handlar inte om att vinna titlar, men jag vill tillbaka till tävlingsmomenten.

Darko har sedan en tid tillbaka lagt sina fotbollsskor på hyllan men tanken är att all den erfarenhet och kompetens han innehar kommer att användas för nuvarande fotbollsspelare i diverse småklubbar som assisterande tränare. Kanske ser vi snart Darko som huvudtränare för svenska landslaget. Och jag tror att Darko och Zlatan tillsammans hade tillfört massor av glädje till spelarna.  

10 snabba

Vin/Vatten

Untitled drawing (1)

Thruster/börpii 

Löp/rodd

Sommar/vinter

Träningskläder/jeans

Kalk/ej kalk

Lång/kort wod

Fredagsfys/fredagsmys

Lyftarskor/ej lyftaskor

Darko har lovat köpa nya skor då de gamla behöver tejp för att hållas ihop…  

 

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram