Månadens grip augusti 2014


Han stod överst på prispallen i Gripens sommarspel, är aldrig nöjd men evigt tacksam. Möt månadens grip augusti!

Till skillnad från många andra började Zaid Eljelali med CrossFit innan han kom till Gripen. Med sin bakgrund som boxare passade det tävlingsmässiga upplägget perfekt. 

– Jag visste vad CrossFit var och blev helt kär i sporten. Du kan aldrig bli riktigt bra på CrossFit men du kan alltid bli bättre. Du tröttnar inte utan fortsätter sträva.

Zaid 1

Men hur kom det sig att du valde att gå till Gripen?
– Jag var med och tävlade på Gripens julspel, för en annan box. Och jag såg stämningen Gripen hade. Jag såg Danne och Dennis peppa sina atleter på ett speciellt sätt: det viktiga var att gå ut och ha kul, inte att vinna. Jag är tävlingsmänniska och älskar att vinna men det är inte det viktigaste.

När Zaid väl satte sin fot i boxen föll allt på plats. 

– Jag hade aldrig sett lokalen innan. Det är verkligen så en box ska se ut, stort, högt i tak, eleikostängerna som är i världsklass. Det kändes rätt från början, jag visste att jag skulle trivas. Och gemenskapen jag sett levererade.

Hur viktig är den sociala biten av CrossFit?
– Först och främst är jag här för att träna, men sen kommer den sociala biten. Jag älskar våra tränare. De lägger mycket energi på medlemmarna under träningen och är pedagogiska. De anstränger sig med olika metoder för att var och en ska förstå. De är väldigt proffsiga och seriösa. Jag har aldrig sett våra coacher vara oproffsiga på något sätt. De behöver inte anstränga sig för att vara det heller – de är bara sig själva.

– När jag kom hit slogs jag av att alla i boxen är så avslappnade. De har inget att bevisa. I den andra boxen skrev jag sällan upp mitt resultat på tavlan. Här älskar jag att göra det – det är så tryggt och avslappnat. Jag kan ta av tröjan när jag tränar även om jag inte känner att jag har något att visa upp – man accepteras för den man är.

För ett par veckor sedan stod han överst på prispallen i Gripens sommarspel.

– Det var väldigt roligt, min fjärde tävling om man räknar Open-woddarna. Jag var inte mentalt förberedd, kände mig helt off och nervös men redan efter första wodden tänkte jag att jag ska ha kul, jag bryr mig inte. Men när jag kom till final kände jag ånej, jag vill inte – jag hade ingen energi i kroppen. Sen mitt i situpsen i finalen fattar jag och börjar skratta. Det var en härlig känsla – jag är i final! Sen var det bara att köra.Vinsten blev ett kvitto på att all träning, all tid coacherna lagt på mig, alla tricks och tips har gett resultat!

Zaid 2

Blir det fler tävlingar?
– För Guds skull ja herregud! Min plan för detta året är att bli bra, och nästa år är jag sugen på att jaga tävlingar. Jag är så hungrig på detta.

Nu blir det Gripens julspel med en hel box bakom som stöttar.

Vad är din styrka som atlet?
– Mitt psyke. Jag får inte ge upp, det går inte. Gör du ditt bästa så har du gjort ditt bästa men gör du inte det får leva med hela livet.

… och svaghet?
– Allt… Jag är väldigt självkritisk. Men snatchen är det svåraste – jag  kan inte greppa den, men börjar förstå den nu. Jag älskar att vara självkritisk, annars levererar jag inte. Den dagen då du kommer till boxen och är trött, hängig och seg, det är då du utvecklas bäst som atlet. Jag vill inte bli nöjd. Få man ett ego sätter det stopp för en själv.

Du är alltid översvallande trevlig och tacksam – lite mer än alla andra. Varför?
– Min föräldrar är så, de är mina idoler. Man måste träffa dem för att förstå. De är jordnära, tror inte på materiella saker, och är alltid hundra gånger mer ödmjuka än jag. Ödmjukheten är nyckeln till din frihet. Jag kan vara ett rövhål, men när jag är ödmjuk få jag ut mer av allt, som människa.

Zaid har nyligen börjat jobba natt, arbetstider som ger honom mer tid till att träna. Han mår bättre idag än för några månader sedan:

– Dennis och Danne har hjälpt mig mycket… Man kan säga att de räddat mitt liv.

Hur då?
– Jag tränade väldigt hårt och tog alltid pre-workout, utan att veta att jag överkonsumerade koffein. En dag la Danne upp en länk om studier på pre-workout och koffein som så småningom öppnade ögonen på mig. Först tyckte jag inte att biverkningarna passade in på mig, att man skulle bli bitter, lättirriterad, få orolig sömn och så. Men sen sa en väninna till mig att jag blivit ett rövhål. Då insåg jag att  jag måste sluta, och sen dess presterar jag bättre. Hade Danne inte lagt upp den där länken så vet jag inte vad som hade hänt.

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram