Månadens Grip – augusti 2013

Hon köpte kort i november och hade i princip aldrig tränat innan hon kom till Gripen CrossFit. Idag tränar hon så fort hon har tid över, lyfter tungt och kan stoltsera med att ha tagit sig igenom Toughest.
– Jag gör det för barnens skull.
Möt Månadens Grip augusti!

2d31fd6a-ff2d-11e2-a777-406186e9d552_f

Jessica Billberg fick sig en ordentlig utmaning i hinderloppet Toughest i maj. Löpningen hör inte till favoriterna, så de 8 kilometerna hinderbana med en lång tung raksträcka i motvind och sand var just tufft. Men det gick.

– Jag fick inte den bästa tiden, men jag gjorde det. Hade det inte varit för alla andra hade jag aldrig klarat det, säger Jessica Billberg.

– Det är det bästa med Gripen – gemenskapen. Folk pushar varandra, och får en att göra sitt yttersta. Alla som tränar på Gripen inspirerar och imponerar mig … Att folk kämpar som djur! Och ändå pushar mig. Sen finns där några som är lite extra, som Åsa. Hon fick mig att tro på mig själv och ställa upp i Toughest – något jag aldrig trott att jag skulle göra. Stark, hjälpsam och har en helt fantastisk attityd. Riktig krigare!

Tyngre vikter nu

Efter ett knappt år med CrossFit hänger kläderna lösare. Och nu börjar hon kunna lägga på vikt i lyften. Hittills har hon tagit 110 i deadlift, 55 i clean, 47,5 i overhead squat och 47,5 i push press.

– Jag har inte hängt med riktigt, men jag mår så mycket bättre.

En vägning på Palmer Friskvård konstaterade att 33-åriga Jessica har 54 kg muskler, 22 procent fett och en fysisk ålder på 18 år. Om några månader ska hon väga sig igen, med förhoppningen att kilona muskler är fler.

– Mitt mål är att bli ännu starkare, och att sluta röka. Men jag är bättre med maten nu. I februari gjorde jag Paleo challenge (Gripens en månad långa kostutmaning), och en helt annan värld öppnade sig. Innan levde jag på bröd och red bull.

Jessica är mamma till Lovisa och Joakim, 5 år, som bor hos sin pappa varannan helg.

Hur kommer det sig att du la om ditt liv så?

– Jag gör det för mina barns skull. Jag måste må bra för att barnen ska må bra.

Därför köpte hon först ett kort på SATS. Men där upplevde hon att alla vältränade instruktörer hängde i ett hörn, och hon själv visste inte vad hon skulle använda utrustningen till.

– Jag kände mig obekväm och gav upp direkt. Lite senare var det en kompis som tipsade mig om Gripen CrossFit.

– Jag blev så imponerad när jag kom till boxen första gången, alla såg så friska och starka ut!

Mer jävlaranamma

– Jag var livrädd inför varje wod, men nu går det sakta men säkert. Idag känns det så bra, och jag har blivit starkare både fysiskt och mentalt – jag har tuffat till mig, fått mer jävlaranamma.

Idag försöker hon träna sex dagar i veckan.

– Jag kan träna tack vare barnrummet på Gripen, och tränar varannan helg när jag är barnledig.

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram