Månadens Grip april 2015

Då jag klev in i boxen kände jag direkt att här, här finns glädjen och värmen. Möt tvåbarnspappan vars barn ber honom att sluta och leka så de kan få gå och lägga sig, Maxi Ferreira 33 år från Malmö.

Maxi har alltid tränat och boxning och brottning har varit hans främsta sport sedan 14-års ålder. Men efter 18 år av denna träningsform kände Maxi att det började ta ut sin rätt, kroppen sa ifrån. Men i takt med att barnen växte upp så blev det självklart att Maxi ville vara en aktiv pappa, orka med sina barn, vara en förebild.

max1_1

– Jag hamnade lite av i en kris faktiskt! Vad skulle jag göra? Jag ville träna! Jag har alltid gymmat med jag kände att det inte räckte längre, jag vill ha en mer utmanande träning. Jag behöver tävla, mot mig själv, mot tiden, mot andra, mot vikter, det driver mig framåt. Och exakt det ger Crossfit mig.

Första gången Maxi hörde om Crossfit var genom Diego Lezama, Martin Ahktar och Ziad Eljelali.

– Jag talade om för dem hur jag kände och jag försökte hela tiden hitta en anledning till att stanna kvar i kampsporten. Och jag kunde inte stanna kvar och ”bara” gymma, för min kropp reagerade inte längre, jag såg inga resultat. De svarade mig att jag skulle ge Crossfit ett halvår och se vad jag tyckte.

– Och det blev bättre än förväntat skrattar Maxi. Här finns min utmaning, och jag har utvecklats enormt mycket.

– Här får jag samma känsla som i kampsorten, man utmanas och utvecklas ständigt. Det är en hatkärlek, man svär inombords, kämpar och pushar sig själv och när man ser resultat upplever man tillfredsställelse. Min första wod var en teamwod med Agron (som dessutom är gudfar till Maxis barn)

– Vi tillsammans gjorde två varv, sedan fick vi veta att de som var bäst gjorde två varv var på halva tiden. Efter det var det inget snack, jag köpte kort på Gripen meddetsamma.

max_2

Gripen är som en friitidsgård för vuxna och om jag ska sammanfatta Gripen med tre ord blir det gemenskap, utmanande/krävande och roligt!

Maxis styrka inom CF är utan tvekan wallballs, Maxi gillar dem inte men är attans bra på dem. En annan styrka är att jag aldrig säger nej, ge mig en utmaning och jag tar den.

Maxi arbetar med ungdomar i farozonen. Ett val han fick kämpa för.

– Jag har alltid velat arbeta med dessa ungdomar, men då det var dags för gymnasievalet så ville mina föräldrar att jag skulle läsa en samhällsinriktad linje, och det gjorde jag. Men efter studenten sökte jag mig till detta yrke vilket jag inte ångrat. Jag har sett många vänner från mina unga dagar som farit illa.

Maxi är uppvuxen på Möllan i Malmö och har haft sin umgängeskrets där och på Rosengård. På fritiden innan och efter träning spenderar Maxi all sin tid med sin fru samt deras två barn.

Maxis fru tränar också på Gripen. Hon hade samma känsla att inget hände på gymmet, ingen utmaning, ingen utveckling.

– Hon säger fortfarande då vi utför vissa woddar att detta inte är normalt. Att utföra dessa övningar och hela tiden bli bättre, piggare, starkare och se resultat är fantastiskt.

– Att träna här är som koncentrerat mjukmedel. 45 minuter och du har fått en helkroppsträning jämfört med då man var på gymet i två timmar och speglade sig hälften av tiden och ingen utveckling skedde.

Maxi först mål i CF var Muscle up, vilket han behärskar, nästa var att gå på händer, vilket han också behärskar. Nu är målet att bli bättre på Snatch och Clean.

Maxi har en del förebilder på Gripen.

– De som kommer hit och är överviktiga, ger sitt allt och får en fantastisk form och fysik. De yngre som går om många av oss äldre i utveckling, så som Cristian Ericsson men även våra masters som Pernilla Nilson och Anna Roslund inspirerar och får mig att sätta högre mål. Självklart har jag förebilder utanför boxen i forma av Chris Spealler, Khalipa och Froning. Det är ju omöjligt att inte imponeras av dem!

Maxi har inte slutat med kampsporten helt. Han coachar en gång i veckan, vilket fortsätter sporra honom till att själv bli en bättre atlet och människa.

Maxi_3

– Jag älskar att vara pappa, det är det bästa som finns, och mitt stoltaste ögonblick är då min dotter sa att hennes pappa är stark. Jag vill vara en aktiv pappa, bli världens bästa pappa. Och med de tindrande ögon Maxi har då han talar om sina barn så är i alla fall jag övertygad om att han är just det, världens bästa pappa.

 

 

10 snabba svar

Vin/vatten: Vatten, Maxi är nykterist

Burpess/Thrusters: Burpees

Rodd/löpning: Löpa, sprang Stockholm Maraton 2012, en utmaning….

Sommar/vinter: Sommar, men gärna skidsemester

Jeans/träningskläder: Träningskläder

Kalk/ej kalk: Kalk

Lång/kort wod: Långa

Fredagsmys/fredagsfys: Fredagsfys

Lyftarskor eller inte: Inte

Morgon/kvällsträning: Morgon

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram