Månadens Grip – april 2013

Han drivs av kärlek till träningen, har tydliga mål och viljan att leva med Gripen i resten av sitt liv. Det är hög tid att presentera april månads grip: Danilo Diaz Valenzuela.

ae59001e-abef-11e2-93ef-406186e9d552_f

Redan innan Danilo landade på Gripen för lite mer än ett år sedan hade han tagit tag i sitt liv – under en intensiv period ändrade han mat- och träningsvanor totalt, och gick från 95 kilo till 75 på bara någon månad.

– Jag sprang varannan dag och ändrade kosten helt – men jag gjorde ett misstag – jag följde inte upp med någon styrketräning.

Så han såg sig om efter ett komplement till löpningen.

– Det var tack vare Marco (Whittle) som jag hittade Gripen. Jag testade på ett annat CrossFit-ställe här i Malmö men tyckte om gemenskapen här på Gripen.

– Det är viktigt att man trivs med coacherna och folket. På det andra stället kändes det inte riktigt bra, men detta har blivit som mitt andra hem.

Vad är det i CrossFit som du gillar så?

– Ett pass är aldrig det andra likt. Och man får använda hela kroppen. Dessutom får du en personlig coach som hjälper dig under passet – på vilket annat gym som helst skulle du behöva betala för det. Man får mer för pengarna och ett mer fulländat träningspass.

Hur har du utvecklats av träningen på Gripen?

– Jag har blivit starkare och uthålligare. Jag har alltid varit intresserad av träning men inte hittat träningsformen som passar mig förrän nu.

Idag är målet att få ännu bättre kondis – Danilo har sedan några veckor tillbaka fimpat för gott, och tror att det kommer att gynna träningen.

– En sak som också gjort att CrossFit blivit en del av mitt liv är att jag inte har några problem med ryggen längre. Förut brukade jag få ryggskott en 3–4 gånger per år, men sen jag började träna här har jag inte känt av ryggen alls.

Du är den förste gripen som köpt ett treårskort. Hur tänker du?

– Jag tänker att träningsformen passar utmärkt, och att jag vet att jag inte vill börja på något annat gym. Då är det lika bra att binda sig på tre år. Min sambo Anna blev lite förvånad – och man måste nog testa för att fatta – sen är man hooked.

– Det är synd att min snart tvååriga dotter Andrea är för liten för att börja på Gripen kids – hon har en del överskottsenergi som hon skulle kunna göra av med där. Och det vore en lyx att kunna träna ihop med sin dotter.

Han har nyligen varit sjuk i en och en halv vecka, i samband med att han slutat röka.

– Jag hade sådan abstinens av träningen! Det var så skönt att komma tillbaka och träna igen.

– Jag brukar träna med Tati – vi har lärt känna varandra här på Gripen. Vi har hittat varandra i träningen och ligger på samma nivå och brukar köra alla team woddar och veckans iddi tillsammans. Det är kul vi kan varandras svaga och starka sidor och vet när vi ska pusha varandra.

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram