Gripen CrossFits coacher – Fredrik och Khalil

Dags att känna på pulsen på två andra mycket duktiga och härliga coacher, nämligen Fredrik och Khalil

Fredrik Ericsson är 39 år arbetar på VA-Syd på driftenheten. Han har enligt sig själv en underbar fru som vi alla känner, Lorena och deras gemensamma barn Cristian och Nicol.

Fredrik fann gripen när Dennis ringde och berättade att han, Danne och Johannes skulle öppna ett CrossFit-gym tillsammans. De hade köpt grejer i Stockholm och undrade om jag kunde hjälpa dom att få ner det till Malmö. När de hade fått allt på plats så var det såklart dax att testa. Jag förstod inte riktigt vad CrossFit var, men tyckte att det verkade vara något som passade mig, och det var det. Jag var såld direkt efter mitt första pass, kommer tyvärr inte ihåg vad det var, men jag älskade det.

Varför coach?

Att få chansen att bli coach var kul då jag fick möjlighet att vägleda och motivera medlemmarna i vad än deras mål är.

Varför Gripen?

Man ska träna här för att gripen är bäst helt enkelt! Mitt mål med min egen träning för tillfället är att må bra. Tips från mig är att man ska ha kul i sin träning och vara klok. Alla är delaktiga till att göra Gripen till vad den är idag.

10 snabba:

 • Vatten
 • Burpees
 • Rodd
 • Sommar
 • Kalk
 • Morgon och Kvällsträning
 • Fredagsfys
 • Lång wod
 • Lyftarskor

Coach Khalil Wahid är 33 år, lärare, är nygift och snart pappa till en dotter.

Under våren 2011 strax efter att Gripen hade öppnat sina portar på Borgmästargården hittade Khalil dit. Marco drog med mig och Marly, och vid den tiden spelade jag fotboll och kände att jag var rätt så bra tränad.

Men det skulle jag få äta upp.

Minns du din första wod?

Ja, den var med Danne som coach samt nyblivna mamma Linda Gustafsson som höll i lite rörlighet som uppvärmning medans Danne var barnvakt åt då, väldigt liten Bella.

5 varv: 800m löp 50 SDHP 50 Burpees och 50 squats tror jag de var. Jag vet inte vad RX  vikt det var på KB men jag fick bara ha en 8 kg och de räckte mer än väl. Jag och Marly fick hoppa av efter 3 varv av 5. Tre dagar senare hade vi match mot just Marcos lag och jag kunde knappt röra på mig. Fick nog priset som matchens sämsta spelare efter att ha orsakat straff och var helt delaktig i två baklängesmål till. Undra om Marco gjorde detta medvetet…

Varför Coach?

Det var inte självklart första gången jag blev tillfrågad. Jag kände att jag inte behärskade så många moment inom CrossFiten och då ville jag inte stå där och coacha andra när jag själv behövde hjälp.

Men när jag väl kända mig säker och kunde utöva alla moment någorlunda bra så var de en självklarhet att coacha. Känslan att stå där och hjälpa till när någon sätter ett PR eller att man för första gången står på händer mot en vägg är riktigt grymt. Bara att få känna mig delaktig i någon annans utveckling gör mig lika glad som medlemmen själv när de utvecklas. 

Varför ska man träna hos oss?

Gemenskapen, glädjen och möjligheterna. De är svårt att tillfredsställa allas behov och önskemål, men vi försöker verkligen göra det.  

Egna mål med CF?

Att ständigt utvecklas och bli så bra jag kan bli. 

Tips från Khalil till våra medlemmar:

– Ha kul, träningen ska vara något man tycker är roligt. 

Vad gör Gripen till den Box den idag är enligt dig?

Helt klart medlemmarna. De gör att jag vill coacha. Speciellt våra medlemmar som varit med ett tag. Hur de välkomnar nya medlemmar. De förtjänar att lyftas fram. Jag coachar oftast när de är teampass. Jag ser hur de tar hand om de nya och lägger ner tid av sin träning för att hjälpa andra och ge tips när jag inte hinner med. Det finns några som varit med sedan starten på Borgmästargården och några som började precis när Gripen öppnade på Bulltofta. Utan dem så hade inte vår box varit som den är idag. 

10 snabba:   

 • Vatten
 • Thruster
 • Rodd
 • Sommar
 • Kalk
 • Kväll
 • Fys sen mys
 • Lång
 • Ej lyftarskor
 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram