Gripen CrossFits coacher – Anna och Dajana

Nästa coacher i ordningen att presentera sig är Anna och Dajana.

Hur jag blev en Grip?

Född under 1900-talet i Malmö och fick namnet Anna Roslund vilket jag fortfarande bär. Har en stor familj som jag är knuten till både genom blodsband men även genom starka vänskapsband. Till vardags arbetar jag som lärare 100% samtidigt som jag pluggar 50% till speciallärare i matematik då de barn/tonåringar som har det tufft i matematik intresserar mig mycket.

Jag hade turen att komma i kontakt med Gripen genom en vän 2011 då vi befann oss på Borgmästargården. Jag var då en person som tränade på Frisikis och Svettis och med en bakgrund inom fotbolls och innebandyvärlden. I yngre tonåren var jag minsann en fena i badminton, 7:a i Sverige i min åldersgrupp, men med betoning VAR…. Jag hade dagen innan jag inträdde Gripen sprungit min första mil i livet, Malmömilen, och jag var riktigt stolt att jag klarade det under en timme. Så när jag såg vad man roade sig med på Gripen så fattade jag att det var för de starka… Men, det var något som drog, jag var tvungen att testa, så det gjorde jag. Helt plötslig stod jag inför utmaningar, jag fick kämpa, jag fick fokusera, något jag saknat i min träning. Och då jag tror att människan behöver utmaningar så var detta så rätt.

Jag minns inte min första wod men jag minns fortfarande att jag varje gång var så jäkla nöjd att ha ”överlevt” och ville bara ha mer. Och det har det ju blivit kan man säga. Jag har ju funnit min Yang, min helan, min Humle på Gripen, nämligen Pernilla Nilsson. Tillsammans har vi tävlat några gånger och det är så fantastiskt kul då vi är så lika. Starka, envisa och älskar att skratta. Vi kompletterar varandra väl, vi vet precis varandras styrkor och svagheter. Jag har tävlat individuellt ett par gånger men finner inte det lika tillfredsställande så teamtävlingar är min grej för då hinner man vila lite emellanåt ; )

Hur det kom sig att jag blev coach var en dag då Danne undrade om jag kunde tänka mig vara hjälpcoacha och det kändes ganska självklart. Ett tag efter hjälpcoachandet så fick jag ett sms av Dennis som tycket det var dags att jag läste Level 1. Och ni vet hur det är när Dennis säger något, då gör man det… Så på den vägen är det och jag har inte ångrat en sekund att jag blev coach. Det ger en sådan otrolig kick att se andra lyckas, att få vara med då atleter lyckas med moment de inte trodde var möjliga. Det går ju hand i hand med mitt vardagsyrke, att vara med i handlingar/moment.

Jag har en del erfarenhet av att träna i andra boxar, både i Sverige men även ”utombys”. Gripen är en stark box, stark i att vi sätter er atleter i främsta rummet, säkerhet och teknik före allt. Vi är en coachstab som har arbetat ihop under en längre tid och vi har chefer med tydliga visioner och mål. Vi är boxen för alla vem du än är och vi hjälper alla till framgång och dessutom är boxen fylld utav atleter som mer än gärna hjälper till. Det sprider ringar på vattnet…

Egna mål… Jag kommer fortsätta ha roligt i min träning och självklart kommer jag tävla mer. Jag kommer förmodligen komma till start med min rullator en dag. Jag kommer fortsätta att utvecklas och bli bättre och starkare för det tar inte slut, det förändras bara.

Mitt tips till alla medlemmar är att ha roligt, var ödmjuk i er träning och ställ krav på oss coacher att stötta er, för vi är här för er. Ha inte bråttom, ha tålamod och tro mig det jobbar jag själv med. Var glada över era framsteg och klanka inte ner på er då det är en dålig dag. Man är inte bättre än vad dagen ger, glöm inte att ni tar med er hela ert liv in i boxen. Stress, för lite sömn, jobbig dag på jobbet osv. Se er progression, den sker hela tiden i olika grader.

Varför Gripen är den box den idag är? Enkelt! Ni medlemmar. Är den inte fylld av er så har vi ingen box. Vi är en box, som jag tidigare nämnt, för alla och vi är en box som ser individen och har en lyhördhet för utveckling och framåtanda.

10 snabba

Vin/vatten = vatten

Thruster/Börpiis = Börpiii

Sommar/vinter = Sommar

Kalk/ej kalkning = ej kalk 

Morgon/kvälls träning = Morgon och kvällsträning 

Fredagsmys/fredagsfys = Man måste fysa för att få mysa ; )

Lång/kort wod = Långa wodar

Lyftarskor/ej lyftarskor = Ej lyftarskor

Löp/rodd = Löp  


Dajana Börjesson 32 år 

Lärare i idrott & hälsa, driver www.f-i-t.se vid sidan om (PT & kostrådgivare)

Gift med världens bästa Johan Börjesson 

Vårt lilla “barn” (hund) Hugo

Hur/när hittade du Gripen?

Daniel har känt min make via handbollen sedan länge tillbaka och det var via den kontakten som Daniel i sin tur kontaktade mig. Jag visste inte så mycket om CrossFit och jag kände mig rätt osäker på om sporten var något för mig. Precis som många andra blev jag skrämd av diverse youtubeklipp, kvinnliga djur som lekte med massiva vikter och emellanåt lyfte horribelt. Året var 2012, jag höll på med handboll och tyngdlyftning, och det var då Daniel såg potential i mig. När jag berättade att jag även varit gymnast tidigare, ville han ha mig som coach på Gripen CrossFit. Pedagogiken var han inte orolig över eftersom jag arbetar som idrottslärare. Man kan säga att jag slängdes in i hetluften direkt, och efter några veckor höll jag i egna pass i den nya boxen 2013. 

Minns du första wod?

Alla minns vi vår första WOD! Tillsammans med min man Johan skulle vi bland annat bemästra wallclimbs. Allting var ett blurr, vi höll på att tjabba under woden. Vem hade gjort vad? Hur många reps hade vi gjort? Extrema tävlingsmänniskor som inte visste vad vi höll på med, och det hjälpte inte att Danne stod och flinade lite lätt. Vi pratade nog inte i bilen på väg hem. Samtidigt blev jag mer nyfiken på sporten. 

Varför coach?

Till en början var jag lite osäker på om jag ens var rätt person men med den bakgrunden jag har inom lyft och gymnastik, fick jag med mig mycket gratis inom CrossFit. Samtidigt var det andra moment, som t.ex. kippning som jag inte hade en susning om, fick jag lära mig att instruera även om jag själv inte behärskade det fullt ut. Sommaren 2013 gick jag min Level 1 i USA, och efter utbildningen föll många pusselbitar på plats. Det blev en självklarhet för mig att arbeta som coach. Jag älskar att hjälpa andra utvecklas, att pusha medlemmarna i rätt riktning, se de lyckas och uppleva glädjen tillsammans. Inget slår den känslan! 

Varför ska man träna hos oss?

Vi är helt enkelt top notch! Välkomnandet, glädjen, gemenskapen, kunskapen, drivet hos alla coacher, möjligheterna…ja vi har och erbjuder allt! Vi kompletterar dagens WOD med roddpass, rörlighetspass, workshops, avancerad träning och även crossfit för barn och ungdomar. Hos oss finner medlemmen helheten. Jag måste nämna våra kära chefer, Daniel, Dennis och Johannes, som är hjärnan bakom Gripen Crossfit. De söker ständig utveckling, de vill hela tiden utveckla verksamheten ett snäpp och det blir glasklart nu när nya boxen börjar ta form.   

Egna mål med CF?

Jag vill bli så bra som möjligt i alla moment och minimera mina svagheter. Jag älskar att tävla, vilket jag gjort hela mitt liv, därför är det viktigt för min egen utveckling att tävlingsmomentet finns inom CrossFit. Mitt andra mål är att må riktigt bra, både fysiskt och psykiskt. Värt att nämna, att jag aldrig varit så skadefri som jag varit de senaste åren jämfört med när jag spelade handboll. 

 

Tips från coachen till våra medlemmar!

Lyssna på coachen och sug åt dig lite från alla! Vi har alla våra “specialområden” och det finns alltid något som man kan ta med sig till nästa pass. Våga ställ frågor och be om hjälp under passen, vi finns här för er. Det viktigaste av allt, ha jävligt kul! Träningen ska vara utmanade och rolig, och har du har klarat av ett hinder, kan du klara av ett nytt! Se över din egen utveckling, glöm inte vart du började.

Vad gör Gripen till den Box den idag är enligt dig!

Det måste helt klart vara våra medlemmar! Jag är där för deras skull. Även om vi har blivit en stor Box, med många medlemmar, känner jag fortfarande den här “familjekänslan”. Många har varit med sedan starten, de hjälper nya medlemmar, alla finns där för varandra. Älskar när människor bjuder på sig själva! Det är en härlig känsla att kliva in i boxen, oavsett om jag ska träna eller coacha. Jag längtar dit! 

10 snabba

Vin/vatten = vatten

Thruster/Börpiis = Börpiis

Sommar/vinter = sommar 

Kalk/ej kalkning = mycket kalk 

Morgon/kvälls träning = kvällsträning 

Fredagsmys/fredagsfys = först fredagsfys sen fredagsmys

Lång/kort wod = spelar ingen roll

Lyftarskor/ej lyftarskor = Lyftarskor

Löp/rodd = Älskar löpning

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram