Månadens Gripar februari 2017

Helan och Halvan! Knoll och Tott! Piff och Puff! Ying och Yang. Tvåsamheten kan vara bättre än ensamheten. Möt februari månads Gripar, Sofija och Tanja 25 år gamla.

Första gången de besökte Gripen var februari 2013. Deras kusin dejtade då Darko (en Grip) som tjatade på töserna att de skulle prova.
– Vi ville men vågade inte riktigt, säger Sofija och Tanja.

Vid denna tidpunkt höll de båda på med Basket i en klubb i Svedala där flickorna är uppvuxna. Efter sex månader så tog de mod till sig. Det var ett prova-på-pass på en söndag och passet innehöll wb, börpiis och något med skivstång.
– Du kan tänka hur våra squats såg ut säger Tanja, du vet, stel basketspelare. Töserna blev som så många andra av oss förälskade i cf och Gripen och köpte varsitt tre-årskort.

Tyvärr blev det för mycket för dem båda. Sofija fick inflammation i båda sina armar och Tanja har problem med sin höft/rygg. De förstod att träna basket 4-5 pass i veckan, matcher på helgerna samt cf 5 pass i veckan OCH ett arbete som innebär lyft dagligen inte höll längre. De gav upp basketen, något de saknar med inser att det inte finns mer att hämta där.
– Det är något speciellt att spela matcher, man glömmer allt skit, världen utanför och det saknar vi. Läkarna ville vid denna tidpunkt sjukskriva Sofija, men det finns inte i min värld säger Sofija. Jag slutade träna mina armar helt enkelt.

Tjejerna åkte till Schweiz i ett år och arbetade på ett hotell där under ett år som ägs av en före detta Grip. De fortsatte sin cf-träning där. Sedan de kom tillbaka har de kört sin egen programmering med siktet på att inte belasta och skada sina kroppar mer.
– Det är så lätt att ryckas med i dagens wod, lägga på för mycket, för man vill så mycket. Dessutom så har vi lärt oss att tagga ner, vi kan inte stressa från jobb varje dag för att hinna till dagens wod. Många av er har säkert både sett och hört då de kör på ovanvåningen med deras serbiska folkmusik skränandes över hela boxen.

Båda töserna har tävlat i Gripens olika spel, julspel, sommarspel och påskspel. Sofija har stått på pallen i ett av våra sommarspel tillsammans med två grabbar från boxen. Båda tjejerna vill tävla igen, de vill bli grymma. Men båda arbetar väldigt mycket och det är svårt att få tid till träningen.

– Om man får önska så vill vi ha längre öppettider, speciellt på helgerna om det går.

Varför ska man välja Gripen?

Det är familjärt, säger Tanja! Som att vara hemma och det ger en sådan energiboost. Sofia utbrister, – nu sa du det jag tänkte säga!
– Det är ett hem! Här kan man släppa allt, gå in i sin bubbla och bara må bra. Detta är mitt första hem säger Sofija.

Töserna bor tillsammans och har liknade jobb och varierande arbetstider med långa arbetspass och övertidsarbete. Sofija arbetar på Slättarp mat och möten som servitris och ”lillboss” och Tanja arbetar som servitris/hotellvärdinna/allt-i-allo på Nötesjö Konferenshotell.

10 snabba

Thruster/börpii 

Löp/rodd – Tanja avskyr att springa och Sofija har hatkärlek till dem båda

Sommar/vinter

Träningskläder/jeans

Magnesium/ej magnesium

Lång/kort wod – Sofia gillar lång och Tanja gillar kort

Fredagsfys/fredagsmys

Lyftarskor/ej lyftaskor

Att vara coach och redo att stänga boxen och med dessa två töser kvar kan vara en utmaning. De älskar att duscha och basta samtidigt som de snackar oavbrutet och tappar både tid och rum.
– Mose är nog trött på oss, säger töserna och ler. En gång fick han nog, han vandrade rakt in i omklädningsrummet, gick rakt förbi oss där vi stod nakna, in på toaletten och tog handdukarna från damtoaletten och gick ut. Vi fattade piken, skrattar de, men som sagt om ni bara kan ha längre öppettider i boxen hade vi blivit jätteglada.…

Motiveringen till att töserna blev denna månads Gripar är:

På grund av glädjen de sprider, deras alltid glada eller arga dispyter dem emellan som är prislösa att bevittna. Deras driv att prestera bättre och att de kommer till boxen, sätter på sin musik, som förmodligen bara de själv gillar, och kör sin grej som om det var i sitt eget hem.

Och vad vi nu förstår så ser de ju Gripen som sitt hem…

 • Kontakta oss

  Gripen CrossFit
  Bernstorpsvägen 19
  232 91 Arlöv
  Sweden
  Phone: +46-(0)40-685 30 20
  info@gripencrossfit.com

  Öppettider

  • Måndag 05.45-21.00
  • Tisdag 05.45-21.00
  • Onsdag 05.45-21.00
  • Torsdag 05.45-21.00
  • Fredag 05.45-19.15
  • Lördag 08.45-15.00
  • Söndag 08.30-15.00
 • Hitta hit


  CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource
 • Facebook

 • Instagram